«Καταγγείλαμε ότι σύμφωνα με τις Υπηρεσίες του Δήμου κάποιοι άγνωστοι έκοψαν το 50% του κορμού πέντε υψηλών δένδρων στην οδό Καραολή και Δημητρίου όπου ολοκληρώνεται μετά από ισοπέδωση παλαιών κτισμάτων ένα «πάρκινγκ».

Επισημάναμε ότι οι αρμόδιοι γεωπόνοι του Δήμου Πειραιά και η Υπηρεσία Πρασίνου εισηγήθηκε στο Δ.Σ. την κοπή τους σύρριζα γιατί κατά την άποψή τους δεν σώζονται τα δένδρα.

Σημειώσαμε ότι επισκεφθήκαμε το χώρο και μαζί με περιοίκους αναρτήσαμε «πανώ» και ζητήσαμε από γεωπόνους τη σωτηρία τους που είναι εφικτή». αναφέρει ανακοίνωση δημοτικής κίνησης του Πειραιά, την οποία και συζήτησε στο Δημοτική Συμβούλιο και η απάντηση του Δημάρχου Πειραιά ήταν: «Καλωσορίζουμε την επένδυση του «πάρκινγκ» στην πόλη μας.

Θλιβόμαστε και για τους δύο, τόσο για τη δεδομένη Δημοτική Κίνηση που ενδιαφέρεται για τα δένδρα και αποκαλεί παλαιά κτίσματα τις τελευταίες εναπομείνασες λαϊκές κατοικίες του Πειραιά από τον 19ο αιώνα, όσο και για τον Δήμαρχο που στο βωμό του «επενδυτή» θυσιάζει το καλό της πόλης του.

Θυμίζουμε πως πόλη χωρίς σεβασμό στην ιστορία της δεν υπάρχει και καλό είναι να την διαβάζουν και να τη προσέχουν όσοι ασχολούνται με τα κοινά, αντί για γεωπόνους έπρεπε νάχαν φροντίσει και οι δύο να βρουν πολεοδόμους ή ιστορικούς για να τους πληροφορήσουν για την πολιτισμική αξία των κατοικιών που γκρεμίστηκαν.

Ευγένιος Ιορδάνου
Πειραιάς 

http://fonipeiraioton.blogspot.gr
 
Top