Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, με αφορμή την εντολή του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρη στους προϊστάμενους των εφοριών, να προχωρούν στην αίτηση άσκησης ποινικής δίωξης, για οφειλέτες που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο άνω των 5.000 ευρώ, απηύθυνε σχετική επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα, την οποία κοινοποίησε στον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη και στον Γεν. Γραμματέα κ. Χ. Θεοχάρη. Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«Ως ένα σημείο, κατανοούμε την προσπάθεια  του Υπουργείου Οικονομικών να ενισχύσει τα δημόσια έσοδα, στο πλαίσιο του μνημονίου οικονομικής και χρηματοπιστωτικής πολιτικής και της δέσμευσης που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση, για τη μη περαιτέρω συσσώρευση ληξιπρόθεσμων οφειλών. Όμως, σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι, το οικονομικό επιτελείο θα πρέπει να αντιληφθεί, πως τέτοιου είδους πρακτικές δεν θα έχουν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, καθώς η ρήση «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος» είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι θα βρει απόλυτη εφαρμογή στα αποτελέσματα των συγκεκριμένων φιλόδοξων στόχων και αποφάσεων.

Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε, ότι πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι μόνο με αγορά ανοικτή και λειτουργική έχει ελπίδες επιβίωσης και το ίδιο το κράτος και προς αυτή την κατεύθυνση αυτό που χρειάζεται επειγόντως η χώρα, δεν είναι γεμάτες φυλακές, αλλά ένα εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων που θα περιλαμβάνει την διάσωση των εντός κρίσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς και άμεση αξιοποίηση των πόρων που έχει εξασφαλίσει, ώστε να βγει από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και της κοινωνικής αποσύνθεσης».

 
Top