Διχασμένος φέτος ο Πειραιάς, γιόρτασε φέτος τα παραδοσιακά Κούλουμα στην πλαζ της Φρεαττύδας, ως Δήμος και στην πλάζ Βοτσαλάκια ως αντιπολίτευση και αγανακτισμένοι Πολίτες.

Στη Φρεττύδα όσοι παραβρέθηκαν δοκίμασαν τα σαρακοστιανά φαγητά, τη λαγάνα, και το κρασί που προσέφερε ο Δήμος, διασκέδασαν, τραγούδησαν και χόρεψαν με την ορχήστρα του Σπύρου Πολυκαδριώτη, η οπoία έπαιξε ρεμπέτικα, σμυρναίικα, δημοτικά και νησιώτικα τραγούδια. Νωρίτερα η Φιλαρμονική του Δήμου με τις μελωδίες της δημιούργησε μια γιορτινή ατμόσφαιρα. Ο ουρανός γέμισε από πολύχρωμους χαρταετούς και η πλαζ από παιδικές φωνές χαράς και ξεγνοιασιάς. Το γλέντι συνεχίστηκε μέχρι αργά το απόγευμα. Ήταν μια νότα χαράς και διασκέδασης, μια τόνωση αισιοδοξίας και ελπίδας, κόντρα στη μοιρολατρία και στην ηττοπάθεια.

Στα βοτσαλάκια είχαμε και κει μουσική με τη διαφορά ότι τα φαγητά τάχαν φέρει με τις λαγάνες οι πολίτες από μόνοι τους, αλλά και κει πέρασαν πάρα πολύ καλά και ξεφάντωσαν παρουσία περισσότερων Πειραιωτών απ’ ότι στη Φρεαττύδα.

Η κρίση φαίνεται ότι μπαίνει βαθειά στη ζωή μας και μας χωρίζει αντί να μας ενώνει, κάτι που θάπρεπε για να καταφέρουμε να την ξεπεράσουμε.

Δυστυχώς όσο υπάρχουν μνημόνια και πίεση του λαού, τόσο θα απομακρύνονται οι πολίτες από τους κυβερνώντες, όσες λαγάνες δωρεάν και αν τους μοιράσουν.
 
Top