Την προκήρυξη νέας 48ωρης πανελλαδικής απεργίας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για τη Δευτέρα 23 και Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Το πρωί της Δευτέρας, στις 11, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Καραϊσκάκη και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Όπως σημειώνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, στη διάρκεια της πορείας θα ενσωματωθούν στο μπλοκ και οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία (ΠΟΠΟΚΠ), το ΙΚΑ (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ) και των καθηγητών (ΟΛΜΕ) που...... πραγματοποιούν και αυτοί την ίδια ώρα ανάλογες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο πλαίσιο των δικών τους κινητοποιήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι με 48ωρη απεργία Δευτέρα και Τρίτη συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι καθηγητές, όπως αποφάσισαν στην μαραθώνια συνεδρίασή τους οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ με το ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Οι δάσκαλοι αποφασίζουν την Κυριακή για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους. Η Ολομέλεια των προέδρων της ΔΟΕ πραγματοποιείται την Κυριακή σε κεντρικό ξενοδοχείο και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 5 το απόγευμα.

Νέα 48ωρη απεργία για την Τρίτη 24 και την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στις πολιτικές της κυβέρνησης και της τρόικας, «που στοχοποιούν και απαξιώνουν το Δημόσιο Τομέα.
 
Top