Τις διαφορετικές στάσεις Μόσχας-Ουάσινγκτον απέναντι στην Συρία επιβεβαίωσε με δηλώσεις του, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, λίγο μετά την σύντομη συνομιλία που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, στο περιθώριο της Συνόδου G20 στην Αγία Πετρούπολη.  

Δεν συμφωνούμε, αλλά ακούμε ο ένας τον άλλο, δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος, αναφέροντας...
ότι οι δυο ηγέτες αναζητούν τρόπους να σημειωθεί πρόοδος. 

Ο κ. Πούτιν πάντως κατηγόρησε τους αντάρτες για την επίθεση με χημικά, κάνοντας λόγο για «προβοκάτσια» και τόνισε ότι τα χτυπήματα κατά της Συρίας, θα ήταν αντιπαραγωγικά και θα διατάρασσαν την παγκόσμια οικονομία.

Κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου μετά το πέρας της συνόδου G20, ο Ρώσος Πρόεδρος υποστήριξε ότι οι περισσότερες χώρες ήταν αντίθετες με την στρατιωτική επέμβαση στην Συρία, επισημαίνοντας ότι μόνο οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Σαουδική Αραβία και η Τουρκία υποστήριξαν την χρήση βίας κατά του Άσαντ.

Πρόσθεσε ότι και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον υποστήριξε την στρατιωτική δράση, αλλά υπενθύμισε στους δημοσιογράφους ότι η βρετανική βουλή έχει ήδη απορρίψει την ιδέα αυτή, αναφέροντας ότι ακόμη και η κοινή γνώμη στις χώρες που τάσσονται υπέρ ενός πλήγματος στη Συρία, δεν συμφωνεί με τις επιλογές των ηγετών.

Πηγή:  lykavitos.gr
 
Top