Έσπασε την παράδοση και τον κακό της εαυτό η Εθνική μας και κατάφερε να νικήσει την Ισπανία με 79-75.
Ναι ρε μάγκες...!!! Αυτη είναι η Ελλάδα που ξέρουμε....Η Ελλάδα είναι εδώ!
Είναι η πρώτη νίκη της ελληνικής ομάδας μετά από 11 χρόνια επί των «Φούριας Ρόχας» και ήρθε την κατάλληλη στιγμή: Μετά τις δύο σερί ήττες από Φινλανδία, Ιταλία και στην έναρξη της δεύτερης φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
Η Εθνική μετά το κακό πρώτο δεκάλεπτο (26-16), έπαιξε πολύ καλή άμυνα απέναντι στους υπερόπτες Ισπανούς, ο Αντρέα Τρινκιέρι σε σχέση με τους προηγούμενους αγώνες μίκρυνε το ρόστερ (Φώτσης, Περπέρογλου δεν έπαιξαν καθόλου και ο Μαυροκεφαλίδης μόνο 4’) και ο Βασίλης Σπανούλης, που εξελίσσεται σε... εφιάλτη για τους «Φούριας Ρόχας», έκανε καταπληκτικό ματς μετά την πρώτη περίοδο.
Το Ευρωμπάσκετ τώρα... αρχίζει και η Ελλάδα απέδειξε με τον πιο πειστικό τρόπο πως είναι στη Σλοβενία για κάτι μεγάλο.
Πραγματοποιώντας ίσως την καλύτερη εμφάνισή της στο τουρνουά «σόκαρε» τους Ισπανούς που ξαφνικά βρίσκονται σε δύσκολη θέση στον όμιλο μιας και έχουν χάσει από τους δύο βασικούς αντιπάλους τους. Την Ελλάδα και τη Σλοβενία.
Η ελληνική ομάδα... έτρωσε σίδερα στην άμυνα, βρήκε όταν χρειάστηκε τα μεγάλα σουτ και αφού βελτιώθηκε στα ριμπάουντ και στις ελεύθερες βολές είχε ανοίξει πλέον τον δρόμο για τη μεγαλειώδη νίκη!
Από τους 10 ουσιαστικά παίκτες που χρησιμοποίησε ο Αντρέα Τρινκιέρι δεν υστέρησε κανείς. Τόσο με το πάθος και την προσήλωση στην άμυνα όσο και με τις επιλογές στην απέναντι πλευρά. Ειδικά ο Βασίλης Σπανούλης που βρέθηκε να παλεύει ακόμα και με τρεις αντιπάλους ήξερε πώς να μοιράσει κατάλληλα τη μπάλα.
Τα δεκάλεπτα: 16-26, 41-38, 52-57, 79-75
Ισπανία (Ορένγκα): Αγκουιλάρ 3, Φερνάντεθ 20 (4), Ροντρίγκεθ 3 (1), Ρέι , Καλντερόν 5 (1), Ρούμπιο 6, Κλαβέρ 9 (1), Σαν Εμετέριο 4, Γιουλ 2, Μ. Γκασόλ 20 (1), Γκάμπριελ , Μουμπρού 3 (1)

Ελλάδα (Αντρέα Τρινκιέρι): Σλούκας 7, Μπουρούσης10, Ζήσης 4 (1), Σπανούλης 20 (3), Περπέρογλου , Φώτσης, Παπανικολάου 5 (1), Καββαδάς 3, Μαυροκεφαλίδης 1, Καϊμακόγλου 11 (2), Μπράμος 8 (2), Πρίντεζης 10
 
Top