Αδιάβαστο στέλνουν στην κυριολεξία οι γαλάζιοι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ ΠΕ Πειραιά τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο  Αρβανιτόπουλο, καθώς του διαμηνύουν πως ...

"Είστε ανεπιθύμητος στον Πειραιά όπου εκλέγεσθε. Σας περιμένει ίδια τύχη με πολλούς προκατόχους του, που τέλειωσαν άδοξα την καριέρα τους στην πολιτική και κατέληξαν πολιτικά πτώμα"!   


Ειδικότερα στην επιστολή της ΔΑΚΕ ΠΕ Πειραιά σημειώνονται τα εξής:

"Τα τελευταία χρόνια, τα χρόνια του μνημονίου, η πατρίδα μας και οι εργαζόμενοι βιώνουν δραματικές στιγμές.
Οι κυβερνήσεις που με το πιστόλι στον κρόταφο ψήφισε ο ελληνικός λαός μπορούν να συγκριθούν μόνο με τις κυβερνήσεις Τσολάκογλου και Ράλλη.
Είναι απίστευτα δουλικές με την τρόικα και ασύλληπτα σκληρές με τον ελληνικό λαό. Ρημάζουν τον τόπο μας. Από αυτή την τύχη δεν ξέφυγε βέβαια ούτε η εκπαίδευση.
Στην αρχή η κυβέρνηση Παπανδρέου με υπουργό παιδείας τη Διαμαντοπούλου άρχισε την κατεδάφιση. Μείωσε τις δαπάνες σε σχεδόν προπολεμικά επίπεδα, έκλεισε περισσότερα από 1.500 σχολεία, έκλεισε τα Διδασκαλεία, στοχοποίησε τους εκπαιδευτικούς
Λίγο αργότερα ανέλαβε το υπουργείο παιδείας ο κ. Αρβανιτόπουλος. Πολλοί από εμάς και τους συναδέλφους μας σκεφτήκαμε πως δεν μπορεί να κάνει τα πράγματα χειρότερα από τη Διαμαντοπούλου. Κι όμως τα κατάφερε!
Έθεσε σε διαθεσιμότητα περισσότερους από 2.000 καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κατάργησε περισσότερες από 50 ειδικότητες στα ΕΠΑΛ, οδήγησε στην υποχρεωτική μετάταξη 4.000 καθηγητές, δεν έκανε ούτε έναν μόνιμο διορισμό, θα προσλάβει (το πολύ 2.000) αναπληρωτές αντί για 12.000 που είχαν προσληφθεί το προηγούμενο σχολικό έτος, έκανε ελάχιστες αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, διαλύει τα ολοήμερα σχολεία και τα μετατρέπει σε παιδοφυλακτήρια.
Έχει ολόκληρη την ευθύνη, μαζί με τους συνεργάτες του για τα χάλια της δημόσιας εκπαίδευσης. Μόνο ένας δρόμος του έχει απομείνει αν δε θέλει να γραφτεί στην ιστορία ως ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς του δημόσιου σχολείου: να παραιτηθεί!
Αλλιώς τον περιμένει ίδια τύχη με πολλούς προκατόχους του. Κοντογιαννόπουλος, Αρσένης, Γιαννάκου, Καλός, Διαμαντοπούλου τέλειωσαν άδοξα την καριέρα τους στην πολιτική αφού συνέβαλαν στην καταστροφή της δημόσιας εκπαίδευσης. Όλοι τους ξεκίνησαν με οράματα για την εκπαίδευση και την κοινωνία αλλά γρήγορα κατέληξαν πολιτικά πτώματα.
Η ΔΑΚΕ ΠΕ Πειραιά σας προειδοποιεί κ Αρβανιτόπουλε ότι θα έχετε την ίδια τύχη.
Επίσης δηλώνει ότι είστε ανεπιθύμητος στον Πειραιά στον τόπο όπου εκλέγεσθε.
Παράλληλα δηλώνουμε ότι θα πρωτοστατήσουμε μαζί με τους συναδέλφους μας στους καθημερινούς αγώνες ώστε να μην περάσουν τα μέτρα που σχεδιάζετε. Θα στηρίξουμε το δημόσιο σχολείο, τους συναδέλφους μας και τους μαθητές μας".
 
Top