Με βάση την εικόνα του πρώτου μέρους και μέχρι τα μέσα της επανάληψης, κανείς δεν περίμενε ότι ο Ολυμπιακός θα έχανε με 1-4 από την Παρί Σεν Ζερμέν στο "Γ. Καραϊσκάκης" για την πρεμιέρα του Champions League.

Οι γηπεδούχοι ήταν εξαιρετικοί στο πρώτο μέρος και προεξέχοντος του εκπληκτικού Βάις, έκαναν 10 τελικές έναντι μόλις μίας των Παριζιάνων, αλλά δεν κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια με κάτι καλύτερο από το 1-1.

Τα δυο δοκάρια από τους Βάις (1') και Φουστέρ (16') και οι χαμένες ευκαιρίες, δεν επέτρεψαν στην ομάδα του Μίτσελ να πάει στα αποδυτήρια προηγούμενη στο σκορ και στην επανάληψη υπέκυψαν στα αστέρια της Παρί.

Ο Καβάνι στο 19' άνοιξε το σκορ, ο Βάις ισοφάρισε στο 25', αλλά ο Μότα στο 68' και στο 73' και ο Μαρκίνιος στο 86' διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του ματς.

Χειροκροτήθηκαν οι παίκτες του Ολυμπιακού στο φινάλε για την προσπάθειά τους και πλέον κοιτάζουν τον αγώνα στις 2 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες με την Άντερλεχτ που έχασε με 2-0 από την Μπενφίκα.



Πως ξεκίνησε ο Ολυμπιακός...
Ο Μίτσελ παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Ρομπέρτο στο τέρμα και στην άμυνα ο Μανιάτης επέστρεψε δεξιά, ο Μπονγκ αριστερά και οι Μετζανί και Σιόβας ήταν στο κέντρο της άμυνας. Ο Σάμαρης αποτέλεσε το "καθαρό" αμυντικό χαφ, έχοντας λίγο μέτρα πιο μπροστά του τον Μασάντο. Ο Βάις ξεκίνησε δεξιά, ο Φουστέρ αριστερά και ο Τσόρι Ντομίνγκες πίσω από τον Μήτρογλου.

Κυρίαρχος στο πρώτο μέρος

Ο Ολυμπιακός του πρώτου ημιχρόνου ήταν "να έχεις χίλια μάτια να τον βλέπεις". Απίστευτο πάθος από το πρώτο λεπτό, πίεση ψηλά, αλληλοκαλύψεις, οι παίκτες του έβγαιναν πρώτοι στην μπάλα και επέβαλαν με το... καλημέρα το ρυθμό τους.

Δεν θα διστάζαμε να λέγαμε πως ήταν ένα από τα καλύτερα ημίχρονα που έχει παίξει εδώ και αρκετά χρόνια η ελληνική ομάδα σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ειδικά με αντίπαλο αυτού του βεληνεκούς. Την ίδια στιγμή, ο κόσμος των γηπεδούχων παραληρούσε στις εξέδρες, δημιουργώντας εκπληκτική ατμόσφαιρα και σπρώχνοντας τους παίκτες του Μίτσελ!

Μόλις στο 1' ήρθε η πρώτη μεγάλη φάση για τον Ολυμπιακό, όταν ο εκπληκτικός Βάις έπιασε εξαιρετικό δεξί σουτ και η μπάλα τράνταξε το δεξί δοκάρι του Σιριγκού, ο οποίος στάθηκε τυχερός σε αυτή την φάση.

Ο Σλοβάκος μάλιστα απείλησε για δεύτερη φορά την εστία των Γάλλων στο 12', όταν σούταρε λίγο έξω από την περιοχή και η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ, ενώ τέσσερα λεπτά μετά η γηπεδούχος ομάδα έδωσε νέο... ραντεβού με την ατυχία, αφού ήταν η σειρά του Φουστέρ να αναφωνάξει "αχ", έχοντας και εκείνος δοκάρι. Ρεσιτάλ ατυχίας για τον Ολυμπιακό...
 
Top