Τέλος στους περιορισμούς αναγκαστικής εκτέλεσης έβαλε η κύρωση, από την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που είχε υπογραφεί από την κυβέρνηση τον Αύγουστο...

Κατασχέσεις non stop

Αυτό σημαίνει πολύ απλά πως μπορεί πλέον το ΣΔΟΕ και η Εφορία να κάνουν κατασχέσεις χρημάτων σε επιχειρήσεις χωρίς κανένα απολύτως χρονικό περιορισμό.

Με αυτόν τον τρόπο στο στόχαστρο μπαίνουν οι επιχειρήσεις που:

- Λειτουργούν κυρίως νύχτες, Σαββατοκύριακα και τον μήνα Αύγουστο

- Χρωστούν αποκλειστικά στο Δημόσιο βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες οφειλές πάνω από 50.000 ευρώ

Δικαιολογώντας την άρση των περιορισμών ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης, δήλωσε πως ''η απαγόρευση επιβολής μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης που ίσχυε μέχρι την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, εμπόδιζε το Δημόσιο στη λήψη άμεσων και αποτελεσματικών μέτρων, σε βάρος οφειλετών με επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται κυρίως κατά τα χρονικά διαστήματα των εξαιρέσεων. Ιδίως κατά την περίοδο του Αυγούστου, που ισοδυναμεί με την καρδιά της τουριστικής περιόδου, η εν λόγω απαγόρευση αποστερούσε τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές από σημαντικά μέσα για την πάταξη της φοροδιαφυγής''.

Όπως αποκάλυψε μάλιστα ο Γ. Μαυραγάνης οι κατασχέσεις χρημάτων θα γίνονται μόνο μέσα στις επιχειρήσεις χωρίς δικαστική άδεια!

Newsit
 
Top