Σε μια πολύ ζεστή οικογενειακή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, 11 Νοεμβρίου 2013, με μεγάλη επιτυχία, η εκδήλωσή μας  προς τιμήν των Κυριών της Λέσχης, δηλαδή των αγαπημένων συζύγων και συντρόφων μας, που όσα χρόνια λειτουργεί η Λέσχη είναι πάντα δίπλα μας, στηρίζουν με υπομονή, κατανόηση κι αγάπη όλες μας τις εκδηλώσεις και δίνουν με την παρουσία τους χρώμα και ομορφιά στη μεγάλη μας παρέα.

Παρά την  κακοκαιρία, η αίθουσα εκδηλώσεων της Λέσχης ήταν ασφυκτικά γεμάτη από εκλεκτά μέλη και φίλους μας, που συνόδεψαν τις αγαπημένες τους συζύγους και συντρόφους στην ωραία αυτή εκδήλωση. Παρόντες, μεταξύ άλλων, ο Ναύαρχος Λ.Σ. ε.α., επίτιμος Αρχηγός Λ.Σ., απόφοιτος της Σχολής (1953) και τακτικό μέλος της Λέσχης Αριστείδης Παπανδρέου, ο εκδότης της εφημερίδας «Η Φωνή των Πειραιωτών» Γιάννης Κανατσέλης και, για πρώτη φορά σε εκδήλωση της Λέσχης, δύο Καπετάνισες (Ανθυποπλοιαρχίνες), απόφοιτες της Ακαδημίας Ε.Ν. Ύδρας, οι Βάσω Βουτσαδάκη και Μαρία Αρμπερώρη, που χειροκροτήθηκαν θερμά για την παρουσία τους..

Ο Πρόεδρος του  Δ.Σ. της Λέσχης καπετάν Θανάσης  Ζεύκης στη μικρή εισαγωγική του  ομιλία καλωσόρισε και ευχαρίστησε  για την παρουσία τους όλους τους παρευρισκομένους, με ιδιαίτερη αναφορά στις κυρίες, προς τιμήν των οποίων πραγματοποιείται αυτή η εκδήλωση, και έδωσε το λόγο στην κυρία Μάρω Δήμου, σύζυγο του Καπετάν Φρίξου Δήμου (απόφοιτου 1953) και τον Καπετάν Αντώνη Μικέλη (απόφοιτο 1960), οι οποίοι απάγγειλαν με συγκίνηση δικά τους ποιήματα, αφιερωμένα στη «Γυναίκα» και τη «Γυναίκα του Ναυτικού» αντιστοίχως.

Στη συνέχεια ο  Πρόεδρος αναφέρθηκε στο μεγάλο μας  Αλεξανδρινό ποιητή Κωνσταντίνο  Καβάφη, στη μνήμη του οποίου είναι  αφιερωμένη η φετινή χρονιά λόγω συμπλήρωσης 150 ετών από τη γέννηση και 80 από το θάνατό του, τονίζοντας τη μεγάλη και διαχρονική αξία του έργου του. Αναφερόμενος ειδικά στην «Ιθάκη», ο Πρόεδρος σχολίασε ότι το  περιεχόμενό της είναι πραγματικό  μάθημα  ζωής  και δικαίως  αποτελεί το κορυφαίο ίσως ποίημα του Καβάφη. Στη συνέχεια, ο ηθοποιός και μουσικός Χάρης Τρασάνης, εκλεκτός φίλος της Λέσχης, απέδωσε με ξεχωριστή απαγγελία τους στίχους του ωραίου αυτού ποιήματος. 

Μετά την ποιητική σελίδα της εκδήλωσης, σειρά είχε η σελίδα της ποιοτικής μουσικής με συντελεστές τους νέους φίλους της Λέσχης Πέτρο Χατζηγεωργίου, πιανίστα και Ζωή Σάρρου, που μας έκαναν όλους να σιγοτραγουδήσουμε με συγκίνηση μαζί τους γνωστά και τρυφερά τραγούδια της νιότης μας, επιλεγμένα από ένα ειδικά φροντισμένο για την περίπτωση ρεπερτόριο. Η μουσική σελίδα έκλεισε με παραδοσιακά τραγούδια που απέδωσαν «a capella» οι Χάρης Τρασάνης, Ζωή Σάρρου και ο Πρόεδρος Καπετάν Θανάσης Ζεύκης.

Πλησίαζαν μεσάνυχτα όταν η εκδήλωση έφτασε στο τέλος της. Η κακοκαιρία είχε σταματήσει και  το χρέος της Λέσχης προς τις Κυρίες της είχε εκπληρωθεί. Οι ευχαριστίες όλων μας για την προσφορά τους είχαν εκφρασθεί με ποιότητα, ειλικρίνεια, απλότητα και κυρίως, Αγάπη. Χαρακτηριστικοί και οι ακόλουθοι στίχοι του μεγάλου ποιητή και ζωγράφου Νίκου Εγγονόπουλου:

Έχουνε οι γυναίκες π’ αγαπούμε θεία την ουσία
κι όταν σφιχτά στην αγκαλιά μας τις κρατούμε,
με τους θεούς  κι εμείς γινόμαστ’ όμοιοι,
στηνόμαστε ορθοί  σαν άγριοι πύργοι,
τίποτε δεν  είν’ πια δυνατό να μας κλονίσει…

Να είμαστε όλοι καλά…  Και σύντομα να ξαναζήσουμε τη χαρά της οργάνωσης και συμμετοχής σε παρόμοιες εκδηλώσεις…


                                      Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου
                               
                        Δημήτριος Παπαχαρίσης                   Αθανάσιος Ζεύκης     
                              Γεν. Γραμματέας                                Πρόεδρος                                                                                                                                  
                                                        
 
Top