Με άρθρο τους οι New York Times αποτυπώνουν την πολιτική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και επισημαίνουν ότι σε περίπτωση εκλογών η Χρυσή Αυγή και ο ΣΥΡΙΖΑ θα «σαρώσουν». Η κυβέρνηση παραπαίει και η δήθεν ενίσχυση της από την εξέλιξη της πρότασης μομφής δεν είναι παρά ευσεβής πόθος, αφού τα μέτρα που έρχονται απειλούν με κατάρρευση.

ε περίπτωση εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χ.Α. θα βγουν πολύ ενισχυμένα» επισημαίνει σε...
άρθρο τους οι New York Times και προσθέτουν πως «τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν κερδίσει την υποστήριξη του κόσμου».
Η αμερικανική εφημερίδα αναφέρεται και στις δολοφονίες των μελών της Χρυσής Αυγής, αλλά και σε αυτή του Παύλου Φύσσα και κάνει λόγο για «εμφύλιο πόλεμο μετά από δεκαετίες στην Ελλάδα», αν συνεχιστεί η πολιτική της λιτότητας και της μη ανάπτυξης.

«Οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αλλά και οι αυτοδιοικητικές τον Μάιο μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα να κερδίσουν περισσότερο έδαφος, αφήνοντας την κυβέρνηση χωρίς στήριξη. Αυτό ίσως να προκαλέσει εθνικές εκλογές οι οποίες εάν επιβεβαιωθούν οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις θα έχουν ως αποτέλεσμα την μεγαλύτερη ενδυνάμωση του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής», σημειώνουν οι NYT.

Πηγή:  defencenet.gr
 
Top