Δραματική είναι η κατάσταση στην Ελλάδα αφού στο συνεχές κούρεμα των μισθών και των συντάξεων έρχεται να προστεθεί και το ροκάνισμα των καταθέσεων.

Για πέμπτο συνεχόμενο μήνα και τον Οκτώβριο οι καταθέσεις μειώνονται εκ νέου...
παγιώνοντας μία κατάσταση για τη οποία παράγοντες του οικονομικού επιτελείου ανησυχούν, σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας.

Τα κεφάλαια συρρικνώνονται συνεχώς, ενώ θεωρείται βέβαιο πως η κατάσταση αυτή θα  θα συνεχιστεί και τους επόμενους τρεις με τέσσερις μήνες λόγω των αλλεπάλληλων φόρων που υποχρεούνται να πληρώνουν οι πολίτες και οι οποίοι έχουν πλήξει αδιαμφισβήτητα την αγορά ακινήτων και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια που πλέον έχουν «χτυπήσει» κόκκινο.
Μεγάλη εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως η φοροεπίθεση συνεχίζεται παρ 'ότι το οικονομικό επιτελείο βλέπει τις αρνητικές εξελίξεις από την υπερφορολόγηση.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως η Ελλάδα έχει το δεύτερο υψηλότερο φορολογικό συντελεστή ΦΜΑ ( 10% με πρώτο το Βέλγιο που έχει 12%) και είναι η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα όπου τα τελευταία χρόνια επιβάλλεται ταυτόχρονα και ετήσιος βαρύτατος ειδικός φόρος επί των ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών(ΕΕΤΗΔΕ–ΕΕΤΑ) .


Πηγή:  newsbomb.gr
 
Top