Αφίχθηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Κων/νου Πειραιά την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, Τίμιο Ξύλο από το Σταυρό του Μαρτυρίου του Κυρίου και Ιερά Λείψανα Αγίων, από το Τρίκορφο της Φωκίδος και θα παραμείνουν για προσκύνημα μέχρι και την Κυριακή 24 Νοεμβρίου.
Τα άγια Λείψανα συνόδεψε ο Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης και Αδελφοί της Ιεράς Μονής του.
Μετά την άφιξη τελέστηκε Εσπερινός και εψάλη δοξολογία, στη συνέχεια οι πιστοί προσκύνησαν, έλαβαν εικονίτσα του Αγίου Φιλουμένου, ευλογήθηκαν με Τίμιο Ξύλο από τον Γέροντα Νεκτάριο.
Ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Ιωάννης Παναγιώτου δώρισε ξυλόγλυπτο σταυρό στον Γέροντα Νεκτάριο, εκ μέρους του Μητροπολίτη Πειραιά κ. Σεραφείμ.
Ο Γέροντας Μουλατσιώτης θα πραγματοποιήσει, τρεις ομιλίες κατά την διάρκεια της παραμονής των Ιερών Λειψάνων στο Ναό του Αγίου Κων/νου.
Ανάμεσα στα Ιερά Λείψανα υπάρχουν, εκτός των άλλων και, τεμάχιο Τιμίου Ξύλου, τεμάχιο της Δεξιάς Χείρας του Προδρόμου και Βαπτιστή Ιωάννη, με την οποία εβάπτισε τον Χριστό, του Αγίου Εφραίμ Νέας Μάκρης, των 14.000 σφαγιασθέντων νηπίων, του Αγίου Ελευθερίου, του Αγίου Φιλουμένου, του Αγίου Γεωργίου του Χοζεβίτου.
Ευχόμαστε η Χάρη και η Ευλογία των υψηλών αυτών επισκεπτών της Πόλης μας να μας προστατεύουν και να μας οδηγούν στο δρόμο του Θεού.
Ευχαριστούμε τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού του Αγίου Κων/νου για τις ενέργειές του, που έφεραν τους Αγίους στον Πειραιά.
Ανάμεσα στους πιστούς διακρίναμε, εκτός των άλλων και, τον κ. Γιώργο Συντιχάκη των Δρομέων Υγείας, τον Εκπαιδευτικό κ. Χρήστο Μακρή, την Αντιπρόεδρο του Συλλόγου «Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ» κ. Κέρυ Μακρογαμβράκη,

 
Top