Την ίδια ώρα που ο Α. Σαμαράς παρακαλούσε την Α. Μέρκελ να του προσφέρει στήριξη για να μην πέσει, και έρθει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, εισπράττοντας λόγια "παρηγοριάς", η Κομισιόν αποφάσισε να χορηγεί φθηνά δάνεια σε όλους πλην Ελλάδος!

Η Κομισιόν είναι έτοιμη να χορηγήσει φθηνά δάνεια σε κράτη μέλη με αντάλλαγμα...
την εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, σύμφωνα με έγγραφο της Ε.Ε. που έχει στην κατοχή του το Reuters.
Τα δάνεια θα είναι ελκυστικά γιατί θα έχουν επιτόκια χαμηλότερα από αυτά που μπορούν να βρουν οι κυβερνήσεις στην αγορά και οι κυβερνήσεις για να εξασφαλίσουν ένα τέτοιο δάνειο, τα κράτη μέλη πρέπει να συγκροτήσουν σχέδιο μεταρρυθμίσεων που θα εγκριθεί από τα υπόλοιπα κράτη μέλη της ευρωζώνης.

Όπως φαίνεται από το έγγραφο του Reuters, εξαιρείται η Ελλάδα, καθώς τα δάνεια δεν θα είναι διαθέσιμα σε χώρες που εφαρμόζουν πρόγραμμα διάσωσης ή εμφανίζουν υπερβολικές δημοσιονομικές ανισορροπίες. 

To έγγραφο θα αποτελέσει την βάση των συζητήσεων ανώτατων αξιωματούχων της ευρωζώνης οι οποίοι θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες στις 26 Νοεμβρίου για να προετοιμαστούν για την Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 19 με 20 Δεκεμβρίου. 

Εδώ φαίνεται και η "επιτυχία" του ταξιδιού Α.Σαμαρά ο οποίος δεν κέρδησε τίποτα  "χειροπιαστό" κάτι που να μπορεί να "φάει" ο ελληνικός λαός ενώ η ΕΕ είναι διθέσιμη να βοηθήσει οποιοδήποτε μέλος της εκτός των Ελλήνων.

Από την πράξη αυτή, γίνεται αντιληπτό, ότι όλη αυτή η "παράτα" ένα κακοστημένο θέατρο για να δώσει κάποιο μήνα ανάσας στον πρωθυπουργό, και να στρέψει την αγωνία που έχει ο ελληνικός λαός για το "στομάχι" σε φρούδες ελπίδες.

Όποιος θυμάται την ταινία "Υδάτινος Κόσμος" όταν ο Ντένις Χόπερ είχε βάλει τους δικούς του να κωπηλατούν προς άγνωστη κατεύθυνση, τον ρωτάει ένας έμπιστός του. "Ξέρεις που πάμε; Οχι βέβαια αλλά μέχρι να το καταλάβουν θα κωπηλατούν για 2 μήνες και θα με αφήσουν ήσυχο".

Ακριβώς αυτό ήταν το ταξίδι του Α. Σαμαρά. Ελπίζει ότι θα συνεχίσουμε να τραβάμε "κουπί" για κάνα δίμηνο, και μετά θα σκεφτούν κάτι άλλο.

Αν η Μέρκελ ήθελε να μας βοηθήσει δεν θα μας εξαιρούσε από τον φθηνό δανεισμό, σαν να είμαστε οι "λεπροί" της ΕΕ, και ούτε ανυπεράσπιστους στις διαθέσεις των αγορών. Γιατί προφανώς δεν θέλει να ορθοποδήσουμε ποτέ, τα "ασημικά" αξίζουν πολύ περισσότερα από αυτά που μας δάνεισαν.

Πηγή:  defencenet.gr
 
Top