Με… κεφάτη την τριάδα Πέτγουεϊ, Παπαπέτρου και Λοτζέσκι ο Ολυμπιακός πέρασε εύκολα από την έδρα των Τρικάλων με 70-84 για την 23η αγωνιστική της Α1 παρά τις απουσίες τριών βασικών.



Μεσημεριανή βόλτα στα όμορφα Τρίκαλα έκανε ο Θρύλος χωρίς Πρίντεζη, Περπέρογλου και Σπανούλη.



Ο Μπρεντ Πέτγουεϊ ήταν πολύ ορεξάτος (21π.) και μαζί με τον… εορτάζοντα Ιωάννη Παπαπέτρου (12π.) και τον ανεβασμένο τελευταία Ματ Λοτζέσκι (10π., 7 ασίστ) ηγήθηκαν των νικητών, που πλέον στρέφονται στο κρίσιμο ματς με την Αναντολού Εφές την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη.



Ο Πέτγουεϊ έκανε την καλύτερη του εμφάνιση με τον Ολυμπιακό, ενώ ακόμη μια καλή εμφάνιση προσέθεσε στο ενεργητικό του ο Ιωάννης Παπαπέτρο. Ο Ολυμπιακός είχε εξαιρετική οργάνωση στο παιχνίδι του, με τον Κώστα Σλούκα να μοιράζει οκτώ ασίστ και να κάνει και τέσσερα κλεψίματα, ενώ επτά έτοιμα καλάθια μοίρασε στους συμπαίκτες του ο Ματ Λοτζέσκι, με τους ερυθρόλευκους να έχουν συνολικά 26 ασίστ και αυτό να είναι το κλειδί της νίκης τους απέναντι στα Τρίκαλα, που είχαν για πρωταγωνιστή τον Κρις Έβανς με 17 πόντους.



Στα καθαρά αγωνιστικά...



Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με μία έκπληξη στην πεντάδα του, καθώς ο Κόλινς πήρε τη θέση του Μάντζαρη πλαισιώνοντας τους Σλούκα, Λοτζέσκι, Πέτγουεϊ και Ντάνστον.



Ο «Air Georgia» ξεκίνησε ορεξάτος και πετυχαίνοντας επτά γρήγορους πόντους βοήθησε τον Ολυμπιακό να ξεφύγει νωρίς με +5. Παρά τις προσπάθειες του Δεληγιάννη ο Λοτζέσκι συνεχίζοντας «ζεστός» από τη… Μάλαγα έδινε λύσεις στους ερυθρόλευκους που έφτασαν και στο +9, κλείνοντας το δεκάλεπτο με 14-20.



Οι γηπεδούχοι πλησίασαν στους πέντε με την έναρξη της δεύτερης περιόδου, αλλά ο πάγκος του Γιώργου Μπαρτζώκα έκανε τη... διαφορά με τον Παπαπέτρου, ο οποίος σήμερα, όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει, έκλεισε τα 20 χρόνια του, να ανεβάζει τη διαφορά στους 16 πόντους και κλείνοντας το πρώτο μέρος με δέκα πόντους να φέρνει τον Ολυμπιακό στο +17 με σκορ 29-46.



Με την επιστροφή από τα αποδυτήρια Πέτγουεϊ και Σλούκας πήραν από το χέρι τον Ολυμπιακό και έσπασαν το φράγμα των είκοσι πόντων διαφοράς (32-55) αγγίζοντας και αυτό των τριάντα (40-69). Οι Αμερικανοί των Τρικάλων προσπαθούσαν όσο μπορούσαν να μειώσουν και το κατάφεραν λόγω του εκτεταμένου rotation των πρωταθλητών Ευρώπης. Με βολές του Έβανς έφτασαν και στο -20 (58-78) στα μέσα της τέταρτης περιόδου και πρόλαβαν μέχρι το τέλος του αγώνα να πλησιάσουν και στους 14 (70-84).



Δεκάλεπτα: 14-20, 29-46, 51-75, 70-84.



Τρίκαλα (Φλεβαράκης): Έβανς 17, Περούνιτσιτς 12, Γιούιν 9, Γιαννακίδης 2, Πέτροβιτς 3, Πορίνι 2, Σαπ 3, Δεληγιάννης 14, Ματαλόν 3, Φούντας, Πάνος 5, Νικολόπουλος.



Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 21, Ντάνστον 6, Χριστοδούλου, Παπαπέτρου 12, Σλούκας 9, Κόλινς 5, Σίμονς 6, Λοτζέσκι 10, Αγραβάνης 5, Μάντζαρης, Καββαδάς 7, Κατσίβελης 3.





http://olympiacos-blog.blogspot.com/2014/03/70-84.html
 
Top