Ο Βασίλης Σπανούλης βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο του θαυμασμού, το κοινό της Μάλαγα τον αποθέωσε και έκανε το όνειρο... πραγματικότητα σε έναν λιλιπούτειο Ισπανό!



Με τις εμφανίσεις του τα τελευταία χρόνια στην Ευρωλίγκα, ο αρχηγός του Ολυμπιακού έχει... αναγκάσει ουκ ολίγες φορές τους Ευρωπαίους φιλάθλους να υποκλιθούν στο ταλέντο του. Στα γήπεδα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης του μπάσκετ, όπου ο αθλητισμός συνυπάρχει με παιδεία και πολιτισμό, ο "Kill Bill" έχει απολαύσει τη δίκαιη αναγνώριση για τα κατορθώματά του, που τον έχουν φέρει την τελευταία πενταετία στην κορυφή των παικτών που αγωνίζονται σε αυτή.



Ένα ακόμα τέτοιο βράδυ, ήταν και αυτό της Πέμπτης (27/3) στη Μάλαγα. Όταν δύο λεπτά πριν από το φινάλε, ο Γιώργος Μπαρτζώκας απέσυρε τον αρχηγό του πρωταθλητή Ευρώπης, που πρωταγωνίστησε στην πολύ σημαντική νίκη των ερυθρόλευκων, οι έξι χιλιάδες οπαδοί της Ουνικάχα, μαζί με τους Ισπανούς δημοσιογράφους, σηκώθηκαν όρθιοι και χειροκρότησαν τον «V-SPAN».



Με τους 20 πόντους του, αλλά κυρίως με τη σιγουριά και την αυτοπεποίθηση που έχει επαναφέρει στους συμπαίκτες του –η παρουσία του και μόνο τους κάνει αυτόματα καλύτερους-, πήρε τον τίτλο του πολυτιμότερου της αναμέτρησης στην «Martin Carpena».



Η βραδιά όμως, δεν είχε τελειώσει στο παρκέ για τον Λαρισαίο γκαρντ. Η αποθέωση από το κοινό, συνοδεύτηκε κι από μία ακόμα ευχάριστη έκπληξη στα αποδυτήρια. Λίγα λεπτά μετά το τέλος, ένας πεντάχρονος Ισπανός οπαδός της Μάλαγα ντυμένος με την ερυθρόλευκη φανέλα (ειδική παραγγελία από την Ελλάδα) με το Νο 7 του Σπανούλη, συνοδευόμενος από τους γονείς του, κατέβηκε στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού. Οι περισσότεροι από τους παρευρισκόμενους, πιστεύοντας πως είναι Έλληνες, άρχισαν να τους καλωσορίζουν στα ελληνικά, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το "sport-fm.gr". Με έκπληξη όμως, διαπίστωσαν πως είναι Ισπανοί και η αιτία της επίσκεψης, ήταν η παθολογική αγάπη που τρέφει ο μικρός για τον αρχηγό των πρωταθλητών Ευρώπης!



Ο πιτσιρικάς, που παίζει μπάσκετ στα τμήματα υποδομής της Ουνικάχα και παρακολουθεί... μανιωδώς Ευρωλίγκα, είχε ζητήσει ως χάρη από τους γονείς του να φωτογραφηθεί με το ίνδαλμα του κι αυτοί δεν του χάλασαν το χατίρι. Περίμεναν καρτερικά για αρκετή ώρα έξω από τα αποδυτήρια – ο Σπανούλης βγήκε τελευταίος λόγω της παγοθεραπείας στο γόνατο- και παρά το περασμένο της ώρας, ο μικρός δεν το κούναγε... ρούπι κλέβοντας την παράσταση με τις κινήσεις του και τα λεγόμενά του. Τη στιγμή που έκανε την εμφάνισή του ο 32χρονος γκαρντ, το πρόσωπό του έλαμψε από χαρά, έτρεξε αμέσως προς το μέρος του και φωτογραφήθηκε μαζί του.



Το όνειρό του είχε γίνει πραγματικότητα! Ο Σπανούλης, που είχε ενημερωθεί για την... έκπληξη από τον υπεύθυνο επικοινωνίας της ΚΑΕ, Χρήστο Μπαφέ, ρώτησε τον λιλιπούτειο θαυμαστή του για το αν παίζει μπάσκετ, για να πάρει καταφατική απάντηση, με το πάντα αφοπλιστικό ύφος που έχουν σε αυτές τις περιπτώσεις τα παιδιά. Προς το τέλος της συνομιλίας, τον προέτρεψε να δουλεύει σκληρά και κάπου εκεί η πολύ όμορφη και σπάνια για εκτός έδρας παιχνίδι σκηνή, έλαβε τέλος, με τον Ισπανό πιτσιρικά γεμάτο χαρά. Σίγουρα θα διηγείται την εμπειρία στους φίλους του για μέρες.



Δείτε το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η ΚΑΕ Ολυμπιακός:









http://olympiacos-blog.blogspot.com/2014/03/blog-post_8389.html
 
Top