Την διακοπή της απεργίας αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί της Αττικής μετά την ολοκλήρωση της σχετικής ψηφοφορίας των μελών του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής...



Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συλλόγου, η οποία διεξήχθη σε τεταμένη ατμόσφαιρα.

Συγκεκριμένα με βάση το ψήφισμα, τα φαρμακεία θα λειτουργήσουν κανονικά και πάλι από την Τρίτη το πρωί, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο για νέο λουκέτο ανά πάσα στιγμή.

Οι φαρμακοποιοί της Αττικής αποφάσισαν ότι θα αποσύρουν τις εφημερίες - με εξαίρεση τα σαββατοκύριακα - και ότι θα διατηρήσουν μόνο τις διανυκτερεύσεις.

Πρόταση, η οποία, όπως είχε αναφέρει στο news.gr, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου, Γιάννης Δαγρές ήταν και η επικρατέστερη, ψηφίστηκε και αφορά στη μετατροπή των φαρμακείων σε "εκλογικά κέντρα" διαμαρτυρίας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα λειτουργούν υπ' αυτή τη μορφή και σε μόνιμη βάση, με ευθύνη των τοπικών οργάνων και του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, εναντίον όσων ψήφισαν το πολυνομοσχέδιο.

Σε αυτό το πλαίσιο θα τυπωθούν ενημερωτικά φυλλάδια και αφίσες, απευθυνόμενες προς τους πολίτες, όπου θα αναφέρεται χαρακτηριστικά "Ποιον να μην ψηφίσεις και γιατί", όπως υποστηρίζει το ίδιο πρόσωπο.

Άξιο αναφοράς, όπως λέει ο κύριος Δαγρές, είναι το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή στα φαρμακεία επισκέπτονται καθημερινά 500.000 πολίτες, γεγονός που δείχνει σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς το μέγεθος της επιρροής του κλάδου.

Πάγια στάση των φαρμακοποιών είναι η 'επικήρυξη', του υπουργού Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη με φυλλάδια, ενώ σε όλα αυτά θα προστεθεί η ενημέρωση από πλευράς των μελών των τοπικών συλλόγων προς τον κόσμο για το "ποιος ευθύνεται για τα όσα έχουν συμβεί".

Οι φαρμακοποιοί θα συντονίσουν μεταξύ άλλων τη δράση τους με όλους τους άλλους "θιγόμενους" από το πολυνομοσχέδιο κλάδους, όπως λένε, ενώ θα συμμετάσχουν στην απεργία της 9ης Απριλίου.

Τέλος αποφάσισαν την πραγματοποίηση στάσης εργασίας αυτή την Τετάρτη 2 Απριλίου, από τις 14.00 και στη συνέχεια, συγκέντρωση με άλλους φορείς το απόγευμα της ίδιας ημέρας στην Πλατεία Κλαυθμώνος.



http://planet-greece.blogspot.com/
 
Top