Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Κτηματολογικών Μελετών και τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά στις 24 Οκτωβρίου 2016 στην αίθουσα τελετών του Συλλόγου η ημερίδα με θέμα «Άρνηση καταχώρησης δικαιοπραξίας/διοικητικής πράξης/δικαστικής απόφασης στα κτηματολογικά φύλλα».
     Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί Δικαστές, Δικηγόροι, Συμβολαιογράφοι και Κτηματοφύλακες-Υποθηκοφύλακες.
     Ο Πρόεδρος του ΔΣΠ Γιώργος Σταματογιάννης, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στα σημαντικά οφέλη που προσφέρει το καινοτόμο πλέον Εθνικό Κτηματολόγιο στη χώρα, με την ενίσχυση της διαφάνειας και ταχύτητας στη διαδικασία μεταβίβασης ακινήτων, την αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας υπέρ του δημοσίου και κοινωνικού συμφέροντος, την αυξημένη προστασία έναντι καταπατήσεων και αυθαιρεσιών και την προσέλκυση εγχώριων και ξένων επενδυτών λόγω των ευνοϊκότερων πλέον διαμορφωμένων δομών δράσης.
    Την εκδήλωση, συντόνισαν ο Πρόεδρος του ΔΣΠ κ. Γεώργιος Σταματογιάννης και ο Πρόεδρος και Επιστημονικός Διευθυντής του ΚΕ.ΚΤΗ.ΜΕ κ. Γεώργιος Διαμαντόπουλος, Ομιλητές-εισηγητές ήταν:
     - Κωνσταντία Εμμανουηλίδου, Εφέτης Αθηνών.    
     - Πέτρος Αλικάκος, Δρ. Νομικής, Πρωτοδίκης Θεσσαλονίκης.
     - Παναγιώτα Μαντή, Πρωτοδίκης Αθηνών.
   Μετά το πέρας των ομιλιών και παρεμβάσεων ακολούθησε συζήτηση με πλήθος ερωταπαντήσεων με ιδιαίτερη πρακτική χρησιμότητα. 
 
Top