Σημαντική διάκριση για την  πρωτοβουλία "BlueGrowth" που ξεκίνησε από τον Δήμο Πειραιά και αποτελεί πλέον θεσμό,  είναι το γεγονός, ότι βρίσκεται ήδη μέσα στις 4 καλύτερες του κόσμου σε επίπεδο καλών πρακτικών,  για θεσμικές παρεμβάσεις σε τοπικό επίπεδο, με επίκεντρο την βιώσιμη γαλάζια ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Για το λόγο αυτό, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Πειραιά κ. Πέτρος Κόκκαλης, θα διεκδικήσει το βραβείο Startup Τοπικής Πολιτικής του Παγκόσμιου Δικτύου Επιχειρηματικότητας.

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Πειραιά κ. Πέτρος Κόκκαλης, δήλωσε: «Η διάκριση αυτή αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα αναγνωρισιμότητας του εγχειρήματος του Bluegrowth και της στήριξης του Δήμου Πειραιά στην επιχειρηματικότητα από το διεθνές περιβάλλον, έπειτα από την υπάρχουσα πιστοποίηση του από το αντίστοιχο ελληνικό, επιχειρηματικό και πολιτειακό οικοσύστημα,  μετά από την ολοκλήρωση δύο χρόνων λειτουργίας και οδεύοντας στον τρίτο. Η Δημοτική Αρχή στηρίζει εμπράκτως τις καινοτόμες ιδέες νεοφυών επιχειρήσεων, που έχουν ως επίκεντρο την βιώσιμη ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Η πρωτοποριακή αυτή διαδικασία καθιερώνει  τον Πειραιά σε πρωτεύουσα της θαλάσσιας καινοτομίας. Ο δρόμος για την γαλάζια ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα στη θάλασσα είναι ανοικτός. Στο πλαίσιο αυτό, πιστεύω ότι και ο 3ος κύκλος του διαγωνισμού  Bluegrowth, θα αναδείξει πρωτοποριακές ιδέες στο πεδίο της γαλάζιας οικονομίας. Στόχος μας είναι η  στήριξη, και η καθοδήγηση της νεοφυούς θαλάσσιας επιχειρηματικότητας».
 
Top