Την Πέμπτη 24/05/2018 στο SOPOT ΠΟΛΩΝΙΑΣ, διοργανώθηκε από τον Ευρωπαικό Οργανισμό FRONTEX, ο εορτασμός της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής». Κύριος σκοπός της συγκεκριμένης Εκδήλωσης ήταν η προβολή του έργου των Αρχών Επιτήρησης Συνόρων των Κ-Μ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η σύσφιξη των μεταξύ τους σχέσεων, καθώς και η ανταλλαγή εμπειριών – βέλτιστων πρακτικών με στόχο τη προαγωγή του πνεύματος συνεργασίας και αλληλεγγύης.

Στο πλαίσιο της Εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν ομιλίες και έκθεση των Συνοριοφυλακών και Ακτοφυλακών των Κ-Μ της Ευρωπαϊκής Ένωσης του ενιαίου χώρου SCHENGEN. Το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ εκπροσωπήθηκε από πενταμελή αποστολή με στελέχη της Υπηρεσίας Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης καθώς και του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων του ΥΝΑΝΠ. Έχοντας ξεχωριστό περίπτερο με σκοπό την προβολή του πολυσχιδούς έργου του καθώς και του κομβικού του ρόλου στην Επιτήρηση και την ασφάλεια των Ευρωπαϊκών Θαλασσίων Συνόρων. 

Το σημείο προβολής του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ έτυχε ιδιαίτερα αυξημένης επισκεψιμότητας και θετικών σχολίων από τους παρευρισκομένους, ενώ το τίμησαν με την παρουσία τους ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Οργανισμού κ. FABRICE LEGGERI καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη των Ευρωπαϊκών, Διεθνών και άλλων Οργανισμών.

Κατά τη διάρκεια της Εκδήλωσης υπήρχε συνεχής προβολή οπτικοακουστικού υλικού σχετικά με το έργο και τις Επιχειρήσεις του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ ενώ διανεμήθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια και αναμνηστικά δώρα σε όλους τους επισκέπτες.
 
Top