Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, απηύθυνε χαιρετισμό στα εγκαίνια της 32ης Έκθεσης Βιβλίου που πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ, στο Πασαλιμάνι.

Ο Δήμος Πειραιά,  συμμετέχει στην Έκθεση με περίπτερο, όπου ο επισκέπτης  μπορεί να προμηθευτεί τον ανανεωμένο τουριστικό οδηγό της πόλης και να ενημερωθεί για τα αξιοθέατα και τις ομορφιές του Πειραιά, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο Βεάκειο Θέατρο, όπως επίσης να ενημερωθεί για τα προγράμματα της ΚΟ.Δ.Ε.Π. και του Δημοτικού Ραδιοφώνου Πειραιά.

Στη συνέχεια, ο κ. Μώραλης περιηγήθηκε στην Έκθεση μαζί με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Βιβλιοχαρτοπωλών και Εκδοτών Πειραιά κ. Νίκο Παρασκευόπουλο.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του,   εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του για τα εγκαίνια της 32ης  Έκθεσης  Βιβλίου, στο Πασαλιμάνι.  Μια έκθεση που – όπως είπε - αποτελεί έναν από τους μακροβιότερους πολιτιστικούς θεσμούς  της  πόλης και κάθε καλοκαίρι χιλιάδες Πειραιώτες, και όχι μόνο, προσέρχονται για να επιλέξουν βιβλία σε προσιτές τιμές, σε ένα εξαιρετικό περιβάλλον, δίπλα στο Πασαλιμάνι.

Ο Δήμαρχος κάλεσε τους Πειραιώτες,  καθώς και  όλους τους κατοίκους της Αττικής να επισκεφθούν την πόλη. Υπογράμμισε ότι το καλοκαίρι συνήθως οι άνθρωποι διαβάζουν περισσότερο και ότι το βιβλίο είναι ένα μέσο διασκέδασης, γνώσης, εκπαίδευσης και προβληματισμού. «Το βιβλίο είναι μια λύση στις μέρες μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Θεώρησε ότι η Έκθεση  Βιβλίου θα είναι ακόμη πιο επιτυχημένη από πέρυσι. «Πέρα από την τιμή, είναι χρέος να υποστηρίξουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις βιβλίου και βιβλιοχαρτοπωλών και εδώ,  δίνεται μια δυνατότητα να έχουν πολύ περισσότερο κόσμο σε «συμπυκνωμένο» χρόνο και να έχουν μια ανάταση από τις δύσκολες συνθήκες της αγοράς και ειδικά για το βιβλίο», υπογράμμισε ο κ. Μώραλης.

Ο κ. Μώραλης κάλεσε τον κόσμο να  επισκεφθεί τα περίπτερα, μεταξύ αυτών και το περίπτερο του Δήμου Πειραιά, ώστε να ενημερωθεί για το πρόγραμμα του Βεακείου θεάτρου, για τα προγράμματα της ΚΟΔΕΠ, για το Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά και να προμηθευθεί τον ανανεωμένο τουριστικό οδηγό.

Ευχήθηκε καλή επιτυχία στην Έκθεση και επεσήμανε ότι ο Δήμος ανέκαθεν στήριζε την Έκθεση Βιβλίου.  Σημείωσε ότι «σκοπός είναι κάθε χρόνο να γινόμαστε καλύτεροι, να μπορεί κι ο Δήμος να συνδράμει με κάθε τρόπο άμεσα ή έμμεσα στην  επιτυχία της  Έκθεσης».      

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γιώργος Γαβρίλης.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλιοχαρτοπωλών και Εκδοτών Πειραιά κ. Νίκος Παρασκευόπουλος, στον χαιρετισμό του μεταξύ άλλων,  υπογράμμισε ότι η 32η Έκθεση Βιβλίου στο Πασαλιμάνι, είναι μια γιορτή που ανοίγει τις πύλες της, έτοιμη να υποδεχθεί το κοινό με νέες εκδόσεις, αφηγήσεις και αφιερώματα  για μικρούς και μεγάλους αναγνώστες.
Τόνισε δε, ότι ιδιαίτερα φέτος, το βιβλίο έχει ακόμη έναν λόγο να γιορτάζει, αφού από τις 23 Απριλίου 2018 και για έναν χρόνο, η Αθήνα γίνεται η Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου, παίρνοντας τη σκυτάλη από τη Μαδρίτη.
Στα εγκαίνια της Έκθεσης από τον Δήμο Πειραιά παρευρέθηκαν: Οι Αντιδήμαρχοι: κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου και κ.κ. Στέλιος Γαϊτανάρος, Κυριάκος Σιγαλάκος, Γιάννης Μελάς. Η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος κα Ειρήνη Νταϊφά. Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νίκος Κούβαρης. Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης  Ταταρόπουλος.  Ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της ΔΗ.ΡΑ.Π. κ.κ.  Παναγιώτης Αβραμίδης και Στέλιος Μπρατσόλης αντίστοιχα. Η Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κα Κορίνα Λαουλάκου.
Στην τελετή των εγκαινίων, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου  έπαιξε γνωστές μελωδίες.
H 32η   Έκθεση Βιβλίου θα διαρκέσει έως την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018.
 
Top