Να πως μαζεύουν τα σκουπίδια οι αντιμνημονιακοί – Με εμβαλωματικές και πανάκριβες λύσεις επιχειρεί η Δούρου να δραπετεύσει από το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων

Σε μία εμβαλωματική και πανάκριβη λύση διάρκειας μόλις 8 μηνών, όσο δηλαδή απαιτείται για να βγάλει τη θητεία της η Ρένα Δούρου άνευ σκουπιδιών στους δρόμους, κατέληξε η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής παρά τις περί του αντιθέτου προ ημερών διαβεβαιώσεις απέναντι σε πολίτες της Δυτικής Αττικής στο Περιφερειακό Συμβούλιο ότι θα υπάρξουν νέες (!) χωροθετήσεις.
Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ – απούσας για πολλοστή φορά της Ρ. Δούρου - αποφασίστηκε, για να αποφευχθεί η μετατροπή της Αττικής σε Νάπολη εν μέσω θέρους, ως ενδιάμεση λύση, η εναπόθεση απορριμμάτων πάνω από ήδη πληρωμένα με σκουπίδια κύτταρα στη Φυλή. Το κόστος ανέρχεται μάλιστα σε 3 σχεδόν εκ. € και προφανώς για λόγους κατεπείγοντος θα γίνει για ακόμη μία φορά με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης...
Είναι η δεύτερη εμβαλωματική λύση που λαμβάνεται από το Νοέμβριο του 2014 και μετά, οπότε η Ρένα Δούρου ανέτρεψε τον προηγούμενο από το 2003 σχεδιασμό και ακύρωσε τους διαγωνισμούς για την κατασκευή των νέων Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων και Κομποστοποίησης, χωρίς να υπάρχει κανένα απολύτως ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο εναλλακτικό σχέδιο, επειδή ήταν ιδεοληπτικά και εμμονικά αντίθετη στη μέθοδο χρηματοδότησης των ΣΔΙΤ που εφαρμοζόταν πανελλαδικά και πλέον αποθεώνεται από τους ίδιους τους Υπουργούς της Κυβέρνησης.  
Υπενθυμίζεται ότι πριν την χθεσινή απόφαση για το «πανωσήκωμα» είχε προηγηθεί ακόμη μία, ολιγόμηνης διάρκειας λύση, αυτή της «βαθειάς εκσκαφής» στη β’ φάση του ΧΥΤΑ Φυλής εκεί όπου παρουσιάστηκε προ ημερών το πρόβλημα ευστάθειας με τη ρηγμάτωση.  Κι όλα αυτά ενώ προεκλογικά, η Ρένα Δούρου κ οι συν αυτή δήθεν σύμβουλοι και παρατρεχάμενοι, είχαν επενδύσει πολιτικά στην ασύστολη λασπολογία και στο αφήγημα του κλεισίματος του ΧΥΤΑ στη Φυλή, προχωρώντας στην, για συμβολικούς λόγους, απόφαση να γίνει η ορκωμοσία της νέας περιφερειακής αρχής στα Α. Λιόσια.
Σε δηλώσεις του ο Γιάννης Σγουρός τόνισε ότι «Η κα Δούρου αποχωρεί και αφήνει πίσω της μόνο συντρίμμια και χάος. Της παραδώσαμε ένα πρόβλημα υπό επίλυση και κατάφερε μέσα σε λίγο καιρό να το μετατρέψει σε ανεξέλεγκτη ωρολογιακή βόμβα, αφού ο όποιος επόμενος περιφερειάρχης θα βρεθεί μπροστά σε τρομακτικά αδιέξοδα. Ήδη μια μικρή ρηγμάτωση στον ΧΥΤΑ ήταν αρκετή για να μετατρέψει την Αττική σε χωματερή μέσα σε λίγες μέρες. Τέτοιο πισωγύρισμα στην Αττική δεν έχει ξανασυμβεί.  Ούτε και τέτοιας έκτασης κοροϊδία και εμπαιγμός απέναντι σε πολίτες, φορείς, ΜΜΕ, εργαζομένους. Όταν ισχυριζόταν ότι αλλιώς μαζεύουν οι αντιμνημονιακοί τα σκουπίδια κανείς δεν φανταζόταν τι μπορεί να εννοούσε. Τώρα πλέον όλοι κατάλαβαν…» .  

http://www.pireasnews.gr/
 
Top