Κάτοικοι από τα Λιόσια και τη Φυλή πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ζητώντας το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής και να υπάρξει οριστική λύση στη διαχείριση των αποβλήτων....


Υποστήριξαν ότι υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης του τελευταίου κυττάρου στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) και ζήτησαν να πάψει η Δυτική Αττική να αποτελεί το μοναδικό χώρο για τη διαχείριση των αποβλήτων.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή και ζητούν λύση άμεσα, επιρρίπτοντας ευθύνες στους ιθύνοντες και καταγγέλλοντας ότι μέσα στο καλοκαίρι ενδέχεται να επαναληφθούν οι σκηνές με τους σορούς των απορριμμάτων.
ΧΥΤΑ: Μία εβδομάδα για να μαζευτούν όλα τα σκουπίδια

Υπενθυμίζεται ότι από το πρωί αποκαταστάθηκε, πλήρως, η λειτουργία του χώρου υγειονομικής ταφής στη Φυλή, που είχε κλείσει για δέκα ημέρες. Αιτία, ένα ρήγμα που δημιουργήθηκε στο έδαφος του ΧΥΤΑ, ενώ λόγω του κλεισίματος σχηματίστηκαν βουνά σκουπιδιών στους δρόμους

Από το πρωί τα απορριμματοφόρα σχημάτιζαν ουρές προκειμένου να εναποθέσουν τα απορρίμματα, ενώ σύμφωνα με τους εργαζομένους στην αποκομιδή, η αποσυμφόρηση από τα σκουπίδια θα ολοκληρωθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.
http://www.pireasnews.gr/
 
Top