ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ "ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΚΤΟΝΟ" ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΙ ΓΙΑ....20 ΑΚΟΜΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΡΥΠΟΓΟΝΩΝ ΕΣΤΙΩΝ ΣΕ ΠΕΡΑΜΑ, ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ  ΚΑΙ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ...

Διαφορετική στάση κράτησαν τελικά  3 από τους βουλευτές της Β’ από τους βουλευτές της Α’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με το επίμαχο άρθρο 70 του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε την Πέμπτη στη Βουλή. 

Συγκεκριμένα, στην ονομαστική ψηφοφορία που προκλήθηκε, οι βουλευτές της Β΄ Πειραιά Νίνα Κασιμάτη, Εύη Καρακώστα και Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου (προερχόμενη από την Ένωση Κεντρώων) ψήφισαν Όχι στο άρθρο, το οποίο με τη σειρά τους πάντως υπερψήφισαν οι Θ.Δρίτσας, Ελένη Σταματάκη, Κ.Δουζίνας και Γ.Γεννιά της Α’ Πειραιά, όπως επίσης και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δ.Βίτσας, που εκλέχτηκε  στη Β' Πειραιά. 

Υπενθυμίζεται ότι για το άρθρο αυτό που χαρακτηρίζεται «περιβαλλοντοκτόνο», καθώς επιτρέπει τη συνέχιση της λειτουργίας και την επέκταση επικίνδυνων και τοξικών επιχειρήσεων στην περιοχή του Κερατσινίου και του Περάματος, οι δήμαρχοι των δύο δήμων Χρ.Βρεττάκος και Γ.Λαγουδάκης παραχώρησαν την Πέμπτη έκτακτη συνέντευξη τύπου, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη, σημειώνοντας ότι το συγκεκριμένο άρθρο του νομοσχεδίου κινείται σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από εκείνη που είχε νομοθετήσει για αυτές τις εταιρείες τα καλοκαίρι του 2015 η ίδια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 

Μάλιστα, ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνα Χρήστος Βρεττάκος αναρωτήθηκε αν θα μπορούν να κυκλοφορούν στους δρόμους του Πειραιά όσοι ψηφίσουν το συγκεκριμένο άρθρο. Και ο Δήμαρχος Περάματος Γ.Λαγουδάκης ευχαρίστησε τον Θοδωρή Δρίτσα για την βοήθεια που τους παρείχε να συναντήσουν αρμόδιους υπουργούς στην προσπάθειά τους να τους μεταπείσουν. Προσπάθεια που πάντως δεν ευοδώθηκε.
 
Top