Απουσίες κορυφαίων με νόημα από την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της ΝΔ




Με ηχηρές απουσίες και μάλιστα σε επίπεδο κορυφαίων υπουργών σημαδεύθηκε η εκδήλωση της ΝΔ για την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της. Την ώρα που ο πρωθυπουργός ήταν στο βήμα του Ζαππείου περιγράφοντας τους στόχους της κυβέρνησης σε αυτές τις πολύ κρίσιμες ευρωεκλογές και πλέκοντας το εγκώμιο της επικεφαλής Μαριέττας Γιαννάκου, στο περιστύλιο έλαμπαν δια της απουσίας τους τουλάχιστον πέντε κορυφαίοι υπουργοί, οι οποίοι φαίνεται πως έκριναν ότι είχαν άλλες… σοβαρότερες δουλειές να κάνουν το πρωί της Κυριακής.

Ο Γιώργος Σουφλιάς, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Γιάννης Παπαθανασίου, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος ήταν τα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη που δεν έδωσαν το παρών στη γαλάζια εκδήλωση, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις και σχόλια.

Από τους πέντε υπουργούς όμως η απουσία των δύο πρώτων, του Γιώργου Σουφλιά και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, έχει ξεχωριστή σημασία.

Και αυτό γιατί και τα δύο κορυφαία κυβερνητικά στελέχη μετέχουν στην επιτροπή εκλογικού αγώνα που συγκρότησε ο πρωθυπουργός, ποντάροντας στη σθεναρή ενεργοποίηση των υπουργών του, στην προσπάθεια της κυβέρνησης να αναστρέψει το βαρύ πολιτικό κλίμα και μέχρι την ημέρα των ευρωεκλογών να κλείσει όσο το δυνατό περισσότερο την ψαλίδα με το ΠΑΣΟΚ. Ψιθυρίζεται έντονα ότι ο λόγος της απουσίας των δύο υπουργών από το Ζάππειο είναι η έντονη δυσαρέσκειά τους για τις επιλογές του Μεγάρου Μαξίμου.

Ιδιαίτερα η δυσαρέσκεια του υπουργού Άμυνας φαίνεται ότι τις τελευταίες ημέρες αγγίζει το… κόκκινο, καθώς θεωρεί ότι δεν πήρε το χρίσμα του επικεφαλής του γαλάζιου ευρωψηφοδελτίου, εξαιτίας παρέμβασης της Ντόρας Μπακογιάννη στον πρωθυπουργό υπέρ της Μαριέττας Γιαννάκου.

Άλλωστε, πριν από λίγες ημέρες, η κ. Μπακογιάννη είχε ταχθεί ξεκάθαρα κατά της επιλογής εν ενεργεία υπουργού για τη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου, φωτογραφίζοντας τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη αφού οι έτεροι δύο υπουργοί, Άρης Σπηλιωτόπουλος και Κωστής Χατζηδάκης, τα ονόματα των οποίων είχαν πέσει στο τραπέζι, είχαν ξεκαθαρίσει ότι δεν επιθυμούσαν να μετακομίσουν στις Βρυξέλλες.

Όλα δείχνουν ότι ο γαλάζιος εμφύλιος μόλις άρχισε με χρονικό ορίζοντα τη νύχτα των εκλογών, όπου τα αποτελέσματα της κάλπης ίσως παίξουν το ρόλο καταλύτη στις εσωκομματικές εξελίξεις…

ΠΗΓΗ:zougla.gr
 
Top