ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ: ΝΙΚΗΣΕ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ!

Γράφει ο καθηγητής φυσικής αγωγής Σταύρος Λιλόγλου


Μέσα σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα, Ολυμπιακός και ΑΕΚ διαφήμισαν το άθλημα και έδειξαν τι σημαίνει ποδόσφαιρο. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο των ελάχιστων συγκινήσεων, ο τελικός κυπέλλου hellas online θα μείνει στην ιστορία.

Σε ένα ανεπανάληπτο παιχνίδι με συγκλονιστική εξέλιξη, ο Θρύλος επικράτησε 15-14 της ΑΕΚ στη διαδικασία των πέναλτι (3-3 η κανονική διάρκεια, 4-4 η παράταση) και κατέκτησε το τέταρτο νταμπλ στα τελευταία πέντε χρόνια!
Με την μπάλα να καταλήγει 37 φορές στα δίχτυα δεν υπάρχουν και πολλά να πεις και να σχολιάσεις. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους και ας μην μιλήσουμε για το θέαμα...
Όταν μια ομάδα χάνει με 2-0 στο 8ο λεπτό σε ένα τόσο κρίσιμο ματς, είναι λογικό να την ξεγράφεις.

Όταν όμως λέγεσαι Ολυμπιακός, τότε το ματς δεν τελειώνει ποτέ!
Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε μπήκαν στα αποδυτήρια μετά από ένα πρώτο μέρος που δεν ήξεραν που πατούσαν και που βρίσκονταν, και όμως εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο και συνέβαλαν τα μέγιστα για να γίνει το ματς το απόλυτο θρίλερ.
Αμφότερες οι ομάδες αξίζουν τα συγχαρητήρια όλων των φιλάθλων, αφού οι συγκινήσεις που προσέφεραν ήταν πραγματικά πέρα από κάθε φαντασία. Γκολ, ανατροπές, καρδιοχτύπια, νεύρα, φωνές, κόκκινες και άλλα πολλά συνέθεσαν το τοπίο του καλύτερου τελικού στην ιστορία του θεσμού.
Μπράβο όμως αξίζει και ο κόσμος, ο οποίος δεν παρεκτράπηκε και δημιούργησε μία από τις καλύτερες ατμόσφαιρες όλων των εποχών. Το μήνυμα όλων αυτών; Όταν δυο ομάδες θέλουν να παίξουν, τότε προσφέρουν ένα σπουδαίο θέαμα...

Και το ίδιο ισχύει και για τον κόσμο αφού όταν θέλει δημιουργεί τέλεια αποτελέσματα.

Φυσικά και αξίζει ιδιαίτερης αναφοράς ο Αντώνης Νικοπολίδης. Εβαλε δύο πέναλτι και έκρινε τον τελικό. Δικαιωματικά χαρακτηρίζεται ως το πρόσωπο του τελικού. Και για να χαριτολογήσουμε, ο “κηπουρός” έδωσε τις απαντήσεις του μία μέρα μετά τη γιορτή των λουλουδιών!Στον αρχηγό του Ολυμπιακό Πέντραγκ Τζόρτζεβιτς αλλά και στους Π. Άντζα, Ν. Κοβάσεβιτς αφιέρωσε την κατάκτηση του νταμπλ ο Αντώνης Νικοπολίδης.

Στους επτά ουρανούς οι ερυθρόλευκοι, πανηγύριζαν σαν μικρά παιδιά.

Από την πλευρά του, ο Τζόρτζεβιτς δήλωσε: "Το πιο σημαντικό είναι ότι ήταν ένα παιχνίδι γιορτή. Δεν έχει ξαναγίνει τέτοιος τελικός όσα χρόνια βρίσκομαι στην Ελλάδα, το ευχαριστήθηκε ο κόσμος. Είχε τα πάντα, πολλά γκολ, πολλά πέναλτι. Πρέπει να βρεθεί λύση και να υπάρχει κόσμος και από τις δύο πλευρές. Το χαρήκαμε περισσότερο το παιχνίδι", δήλωσε αρχικά ο Τζόρτζεβιτς.Αναφερόμενος στο πέναλτι που έχασε, είπε: "Σήμερα έτυχε να χάσω το πέναλτι, όπως κι ο Αντζας που σταματάμε το ποδόσφαιρο. Ετσι όμως είναι το ποδόσφαιρο. Ευτυχώς όμως ο Νικοπολίδης που συνεχίζει την καριέρα του, έκανε τις αποκρούσεις που έπρεπε και είμαστε εμείς που πανηγυρίσαμε".

O MVP του τελικού, Ματ Ντάρμπισαϊρ, τόνισε: "Είμαστε κυπελλούχοι και κατακτήσαμε το νταμπλ. Είμαστε μεγάλη και φανταστική ομάδα. Εχουμε καταπληκτικούς παίκτες και το αποδείξαμε κατά την διάρκεια των πέναλτι. Δεν ανήκει σε μένα η επιτυχία αυτή αλλά σε ολόκληρη την ομάδα".Σε ερώτηση αν περίμενε τέτοια εξέλιξη όταν έπαιρνε την απόφαση να μετακομίσει στην Ελλάδα, απάντησε: "Είμαι ευγνώμων για όσα έχω ζήσει. Δεν το περίμενα όταν ερχόμουν στον Ολυμπιακό και είμαι πολύ χαρούμενος με αυτά που έχω ζήσει με την ομάδα".
Κατά την αποχώρησή του ο Σωκράτης Κόκκαλης έκανε μια δήλωση στους δημοσιογράφους λέγοντας: "Ηταν ένα φοβερό παιχνίδι και οι δυο ομάδες μπορούσαν να κερδίσουν. Συγχαρητήρια στους παίκτες της ομάδας μας που τα κατάφεραν".Σε ερώτηση για το αν θα παραμείνει ο Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο του Ολυμπιακού, όπως το απάιτησε ο κόσμος τραγουδώντας ρυθμικά το όνομα του στο τέλος του αγώνα, ο πρόεδρος των "ερυθρόλευκων" χαμογέλασε και έφυγε.

Το μόνο σίγουρο είναι πως θα αργήσουμε να δούμε κάποιο τέτοιο ή έστω λίγο χειρότερο ματς. Ευχή δική μας είναι να γίνονται κάθε μέρα τέτοια παιχνίδια αλλά είναι σπάνια και ίσως για αυτό είναι και τόσο όμορφα.

Θρύλε σε ευχαριστούμε και υποκλινόμαστε…
 
Top