Εκπαιδεύοντας τους γονείς


Στις 10 Μαΐου 2009, στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία στο Χωρέμειο αμφιθέατρο, θα πραγματοποιηθεί το πρώτο Σεμινάριο βασικών πληροφοριών για γονείς - Φυσιολογική Ανάπτυξη παιδιών αλλά και Νευροαναπτυξιακά θέματα - Μαθησιακές δυσκολίες και άλλα ενδιαφέροντα ερωτήματα.
Το Σεμινάριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Α΄Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών- Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία και με τη συνεργασία ιατρών του Κέντρου Αναπτυξιακής και Κοινωνικής Παιδιατρικής Κύπρου.

Θα αναπττυχθούν από έγκριτους επιστήμονες, αναλυτικά και κατανοητά θέματα γύρω από την ανάπτυξη του παιδιού από τη στιγμή της γέννησης, τόσο ως προς την σωματική αλλά και την πνευματική/γνωσιακή ανάπτυξη, σύμφωνα πάντα με τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα.
Πιο συγκεκριμένα, θα έχει σύντομα θέματα όπως βάρος, ύψος, ομιλία, βάδιση, γνωσιακή και συμπεριφορική ανάπτυξη, ύπνος, εκπαίδευση τουαλέτας, συμπεριφορά γονέων προς τα παιδιά, άγχος αποχωρισμού αλλά και πολλά άλλα θέματα.
Επίσης, θα περιλαμβάνει θέματα εμβολιασμών, διατροφής, μαθησιακών δυσκολιών, δυσλεξίας, δυσαριθμησίας, νοητικών ικανοτήτων, διάχυτων αναπτυξιακών διαταραχών, αυτισμού, υπερκινητικότητας και θα απαντηθούν πρακτικές ερωτήσεις των γονέων.
Στόχος του σεμιναρίου είναι να αναλυθούν τα θέματα, σε υψηλό επίπεδο αλλά με απλό και κατανοητό τρόπο και να δώσουν καταρχήν πρακτικές λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των γονέων αλλά και να μας προβληματίσουν αναφορικά με την στάση απέναντι στα παιδιά μας.
Ειδικοί και εκπαιδευτικοί είναι ευπρόσδεκτοι για να παρακολουθήσουν επίσης το σεμινάριο, καθώς θα ακολουθήσουν τις επόμενες εβδομάδες εργαστήρια αναφορικά με μαθησιακές δυσκολίες, αυτισμό και νευροαναπτυξιακές διαταραχές.
Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να επικοινωνήσετε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση:
drdimi@yahoo.com με τον Δρ Δημήτρη Δημητρίου Παπαβασιλείου – Παιδίατρο Νευροαναπτυξιολόγο και στην ιστοσελίδα http://www.paidiatriki.com/ ή στο τηλ 6947908479 ώρες γραφείου.
Θα δοθούν διπλώματα και βεβαιώσεις παρακολούθησης.
Η διάρκεια του σεμιναρίου θα είναι από τις 11πμ μέχρι τις 2 μμ.

Η είσοδος είναι δωρεάν.
 
Top