Φορτισμένη ήταν η ατμόσφαιρα στη συνέντευξη Τύπου του Ερνέστο Βαλβέρδε, μετά την απονομή του πρωταθλήματος. Ο Βάσκος ήταν συγκινημένος, ενώ δεν δίστασε να δηλώσει σε άπταιστα ελληνικά "είμαι Ολυμπιακάρα"!

Αρχικά, ο πρώην πλέον προπονητής του νταμπλούχου Ολυμπιακού, είπε: "Δεν θέλω να δεχτώ ερωτήσεις θέλω απλά να σας πω δυο λόγια. Οπως ξέρετε δεν θα συνεχίσω στον Ολυμπιακό. Εγώ και ο σύλλογος δεν καταλήξαμε σε συμφωνία, δεν χρειάζεται να σας πως περισσότερες λεπτομέρειες. Είχαμε διαφορετική οπτική γωνία σε κάποια θέματα. Εγώ τα έβλεπα με το δικό μου τρόπο και ο σύλλογος με τον δικό του".
Για να συμπληρώσει: "Θέλω να τα ξεχάσουμε όλα, τώρα πρέπει να πάμε μπροστά.

Ηταν μεγάλη τιμή για μένα που δούλεψα στον Ολυμπιακό. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο όπου με εμπιστεύτηκε και πάνω από όλα τον πρόεδρο ο οποίος μου έδειξε πρώτος εμπιστοσύνη και πίστεψε σε μένα πως μπορώ να προσφέρω στον σύλλογο. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον κύριο Σάββα (Θεοδωρίδη) και τον κύριο Χρυσικόπουλο που ήταν κοντά μου και με στήριξαν όλο το διάστημα".
Σχετικά με τους λόγους του διαζυγίου, ο Βαλβέρδε τόνισε: "Ο Ολυμπιακός δεν ήθελε να ακολουθήσει την περσινή μας συμφωνία. Ηθελε να προσαρμόσει το συμβόλαιο με νέους όρους. Δεν τα βρήκαμε σε αυτό", ενώ παραδέχθηκε πως...

"Οταν ο Ολυμπιακός μου πρότεινε να ανανεώσω άργησα να απαντήσω γιατί ήταν πολύ δύσκολη απόφαση.

Το γεγονός αυτό δημιούργησε ένα κλίμα πως υπάρχουν άλλες προτάσεις".
Κλείνοντας, είπε σε άπταιστα ελληνικά: "είμαι Ολυμπιακάρα!", και χειροκροτήθηκε απο τους δημοσιογράφους που βρέθηκαν στην αίθουσα Τύπου.


Λεπτό προς λεπτό η φιέστα:


Από νωρίς το πρωί έχουν αρχίσει οι εορταστικές εκδηλώσεις στο γήπεδο Καραϊσκάκη.
Οι παίκτες του Ολυμπιακού βρέθηκαν από νωρίς στο Καραϊσκάκη και επισκέφτηκαν τα καταστήματα πέριξ του γηπέδου, υπογράφοντας δεκάδες αυτόγραφα σε φίλους της ομάδας.
Οι θύρες του γηπέδου άνοιξαν στις 16:00.

Στις 16:30 διεξήχθησαν αγώνες των Ακαδημιών του Ολυμπιακού, ενώ στις 17:30 άρχισε παιχνίδι ανάμεσα στους Παλαίμαχους της πειραϊκής ομάδας.

Ολοένα περισσότερος κόσμος φτάνει στο Καραϊσκάκη. Σιγά σιγά οι φίλαθλοι παίρνουν θέση τις εξέδρες. Οι οργανωμένοι έχουν πάρει από νωρίς.
Το ματς, διάρκειας 45 λεπτών, ανάμεσα στους Βετεράνους του Ολυμπιακού ολοκληρώθηκε, με τους "κόκκινους" να κερδίζουν τους "άσπρους" με σκορ 3-1.
Λίγο πριν τις 18:30 οι παίκτες του Ολυμπιακού έκαναν την εμφάνισή τους και γνώρισαν την αποθέωση από τον κόσμο.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια αντίδραση για το θέμα Βαλβέρδε, ούτε έχει ακουστεί κάποιο σύνθημα.

Την αποθέωση γνώρισε ο Λουτσιάνο Γκαλέτι κατά τη διάρκεια της βράβευσής του από χορηγό εταιρία του Ολυμπιακού, ως MVP της χρονιάς.
Περίπου 20.000 φίλαθλοι βρίσκονται στο γήπεδο Καραϊσκάκη λίγο πριν τις 19:00.
Χρήστος Πατσατζόγλου, Παρασκευάς Αντζας και Ντάρκο Κοβάσεβιτς βραβεύονται από την ΠΑΕ Ολυμπιακός, μέσω του Σάββα Θεοδωρίδη, στην αυλαία της καριέρας του στο λιμάνι.
Αποθέωση από τον κόσμο στους τρεις ποδοσφαιριστές.
Aρχισε στις 19:05 το... εσωτερικό διπλό των "άσπρων" και των "κόκκινων". Η ομάδα των "άσπρων" αποτελείται από τους: Νικοπολίδη, Παναγόπουλο, Γκαλίτσιο, Α. Παπαδόπουλο, Ζεβλάκοβ, Λεονάρντο, Ντουντού, Μενδρινό, Γκαλέτι, Μπελούτσι, Τζόρτζεβιτς, Ντιόγκο, Σοϊλέδη, ενώ η ομάδα των "κόκκινων" αποτελειται από τους: Κόβατς, Τοροσίδη, Κ. Παπαδόπουλο, Άντζα, Πάντο, Ντομί, Όσκαρ, Πατσατζόγλου, Γ. Παπαδόπουλο, Λέτο, Ντάρμπισιρ, Κοβάτσεβιτς, Νικλητσιώτη.
Ιδιαίτερα ευδιάθετος δείχνει ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Λογικό, αφού δεν έχει άγχος για το αποτέλεσμα του αγώνα.

"Ντάρκο αλάνι για πάντα στο λιμάνι", ακούστηκε πολλές φορές από την εξέδρα για τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς.
Πριν τη σέντρα του φιλικού, ο δήμαρχος Πειραιά βράβευσε τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού.
Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και Αντώνης Νικοπολίδης γνώρισαν ουκ ολίγες φορές την αποθέωση από τους φιλάθλους.
Ο Κοβάσεβιτς σκόραρε στο φιλικό και πανηγύρισε το γκολ με όλους τους συμπαίκτες του. Ακόμα και από... την αντίπαλη ομάδα.
Συνθήματα υπέρ του Ερνέστο Βαλβέρδε από τον κόσμο του Ολυμπιακού.

Στο γήπεδο, φυσικά, βρίσκεται και ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος απολαμβάνει τη φιέστα.


Ολοένα και πληθαίνουν τα συνθήματα για τον Ερνέστο Βαλβέρδε.
Εν μέσω αποθέωσης αποχώρησαν από το φιλικό οι Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και Ντάρκο Κοβάσεβιτς.
Ο Σέρβος επιθετικός είχε θερμό εναγκαλισμό με τον Βαλβέρδε.
O Λέτο κέρδισε πέναλτι για τους "κόκκινους" και μετά από δική του προτροπή ο Τάσος Πάντος ανέλαβε την εκτέλεσή του. Ο Παναγόπουλος, όμως, απέκρουσε, αλλά στην επαναφορά ο Ντουντού (παίζει με τους "άσπρους") έστειλε την μπάλα στα δίχτυα!
Λήξη αγώνα. Ασπροι-Κόκκινοι 4-6.

Ενα τεράστιο πανό αφιερωμένο στον Τζόρτζεβιτς υπάρχει στις εξέδρες, το οποίο γράφει: "Τζόλε σ' ευχαριστούμε για τα 12".

Στο γήπεδο και η ομάδα βόλλεϋ του Ολυμπιακού, η οποία αποθεώθηκε για την κατάκτηση του νταμπλ.

Οι παίκτες έκαναν τον γύρο θριάμβου με τα δύο τρόπαια στα χέρια.


"Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ, αρχηγέ αρχηγέ" ήταν το σύνθημα που δονούσε την ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια της βράβευσης του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς από τον Σωκράτη Κόκκαλη.
Στο matrix του Καραϊσκάκη παίζουν στιγμιότυπα από την καριέρα του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς.


Καταχειροκροτήθηκε ο Ερνέστο Βαλβέρδε την ώρα της παραλαβής του μεταλλίου του πρωταθλητή.
Για μία ακόμη φορά ο κόσμος του Ολυμπιακού φωνάζει ρυθμικά το όνομα του Βάσκου προπονητή, ο οποίος υψώνει το χέρι συγκινημένος και ευχαριστεί τους φιλάθλους.
Στις 20:35 το τρόπαιο της Superleague υψώθηκε στον αέρα από τα χέρια του Τζόρτζεβιτς.
 
Top