Αναμένοντας την κρίσιμη μυστική ψηφοφορία που θα διεξαχθεί την Δευτέρα στη Βουλή για τον Α. Παυλίδη, το κλίμα στη ΝΔ εντείνεται όλο και περισσότερο, με κορυφαία στελέχη του κόμματος να θεωρούν δεδομένη την αποπομπή του πρώην υπουργού, ανεξαρτήτως από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, κορυφαίο στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος δήλωνε χθες πως «ό,τι κι αν συμβεί, προχωρούμε με 150 βουλευτές και τον Παυλίδη. Για το κόμμα αποτελεί πλέον ξένο σώμα...».

Η συγκεκριμένη φράση φαίνεται να αποτυπώνει το γενικότερο κλίμα οργής που επικρατεί στη ΝΔ απέναντι στον πρώην υπουργό αλλά και την ανάγκη να ξεπεραστεί ακόμα ένα σκάνδαλο όσο γίνεται πιο γρήγορα, εν όψει, μάλιστα, και των ευρωεκλογών του Ιουνίου.

Το μήνυμα που απευθύνουν πολλά κομματικά στελέχη στον Α. Παυλίδη είναι να βγάλει το κόμμα του από τη δύσκολη θέση και να παραιτηθεί, ακόμα και την τελευταία στιγμή.

Κάτι τέτοιο θα εκτόνωνε, εν μέρει, το βαρύ κλίμα της ψηφοφορίας και θα δημιουργούσε περισσότερη συσπείρωση στα μέλη της ΝΔ. Αμφίβολη είναι, όμως, μία τέτοια κίνηση από τον Παυλίδη, που εξακολουθεί να διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι είναι αθώος και άρα δεν υπάρχει λόγος να παραιτηθεί.

Στο κυβερνητικό επιτελείο εκφράζεται δυσφορία και για το ενδεχόμενο κάποιος «γαλάζιος» βουλευτής να αποστασιοποιηθεί από τη γραμμή του κόμματος και να ψηφίσει υπέρ της παραπομπής Παυλίδη. Κανείς μέσα στη ΝΔ δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το πόσο «πιστοί» θα μείνουν οι βουλευτές της, παρόλο που, μέσα σε όλα, υπάρχει και η ελπίδα κάποιοι βουλευτές της αντιπολίτευσης να μην στηρίξουν την πρόταση παραπομπής.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με κομματικές πηγές, οι κ.κ. Παυλίδης και Μανούσης, γνωρίζονται πολύ και καλά, παρά τη δημιουργία των αντίθετων εντυπώσεων.

Οι επαφές τους χρονολογούνται από την περίοδο της κυβέρνησης Μητσοτάκη και μάλιστα συνδετικός κρίκος των δύο εμφανίζεται ο Σ. Κούβελας. Ο Α. Παυλίδης είναι βουλευτής Δωδεκανήσου από το 1977, ενώ έχει μείνει μόνο μία φορά εκτός Βουλής, το 1996, όταν έχασε την έδρα από τον αντίπαλό του, Αν. Καραμάριο.


Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Φωτογραφία: parapolitika.gr
 
Top