Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Καμμένος, αποκάλυψε (τον προηγούμενο μήνα, αλλά δεν παύει να είναι επίκαιρο, αφού οι σχεδιασμοί δεν έχουν αντιμετωπισθεί ούτε στο ελάχιστο και ως εκ τούτου δεν έχουν αναβληθεί) στη Βουλή πως υπάρχει σχέδιο διαμελισμού της χώρας, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη. Αν και αυτό ακούγεται κάπως τρομακτικό, δεν παύει να έχει και τις θετικές του πλευρές.

Ο κ. Καμμένος είπε πως γίνεται επιχείρηση ανεξαρτητοποίησης της Θράκης με τη συμβολή των Γερμανών και την ανοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αν όσα υποστήριξε ο κ. Καμμένος υλοποιηθούν, θα πέσει πολύ χρήμα στην ανεξάρτητη Θράκη τα επόμενα χρόνια. Θα γίνουν επενδύσεις από τους Γερμανούς και τους άλλους Ευρωπαίους εταίρους στην Ξάνθη και στην Κομοτηνή – η Αλεξανδρούπολη θα γίνει κάτι σαν... Μονακό.

Μόνο που αυτή η οικονομική πρόοδος δεν πρόκειται να οφελήσει την Ελλάδα. Βλέπετε, οι σχεδιασμοί των Γερμανών (αλλά και των Γάλλων), θέλουν την πλήρη εκμετάλλευση εκ μέρους τους, ενώ δεν αποκλείεται η περαιτέρω πίεση της κυβέρνησης των Αθηνών, μέσω μίας πρότασης συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας, οι οποίες θα εμφανισθούν ως εγγυήτριες δυνάμεις μετά από κάποιο αίτημα "ανεξαρτησίας". Το αίτημα αυτό αναμένεται να κατατεθεί από την ήδη υπάρχουσα Ανεξάρτητη Συμβουλευτική Επιτροπή Τούρκων Δυτικής Θράκης (η οποία λειτουργεί ως άτυπη -και φυσικά παράνομη- κυβέρνηση, με κονδύλια που στέλνει η Άγκυρα είτε μέσω του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, είτε μέσω "δανείων" που παρέχει η τουρκική τράπεζα Ziraat που δραστηριοποιείται στους δύο επίμαχους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης) και θα λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης στην Αθήνα. Βέβαια, μετά από τις πρόσφατες εξελίξεις του Σεπτεμβρίου, δεν θεωρείται διόλου απίθανο να βρεθούν "πρόθυμοι" δήμαρχοι ή και ακόμη και ο ίδιος ο περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης, οι οποίοι θα θέσουν θέμα μίας άτυπης διοικητικής και οικονομικής ανεξαρτησίας μέσω των ΕΟΖ (Ειδικές Οικονομικές Ζώνες) ή και μέσω της ευρύτερης "αναπτυξιακής" συνεργασίας με κεφάλαια που θα φέρουν τούρκοι μεγαλο-επιχειρηματίες επενδυτές.

Κάποιοι (οι γνωστοί για τις παρωπίδες τους επί των εθνικών θεμάτων) μειδιάζουν, ειρωνεύονται ή ακόμη και καγχάζουν, αποκρύπτοντας όμως την μηδενική τους γνώση για τα όσα συμβαίνουν στην ακριτική αυτή γωνιά της Ελλάδας. Και αυτό ακριβώς είναι το πλέον ευαίσθητο σημείο της Θράκης, το οποίο έτυχε της απόλυτης εκμετάλλευσης εκείνων που αποσκοπούν στην απόλυτη εκμετάλλευσή της.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος δεν είναι η Άγκυρα, η οποία δεν χάνει ευκαιρία να εκδηλώσει το ενδιαφέρον της για την Ελληνική Θράκη. Ούτε φυσικά ως πρώτιστος κίνδυνος θεωρούνται οι Γερμανοί και οι Γάλλοι, οι οποίοι θέλουν να υφαρπάξουν τον πλουσιότατο ορυκτό πλούτο της περιοχής και να βρεθούν ως κάτοχοι γης στην Θράκη, στο αυριανό ενεργειακό σταυροδρόμι της Ευρώπης. Ο μέγιστος κίνδυνος για την χώρα, αλλά και για την Θράκη ιδιαίτερα, είναι εκείνοι που έχοντας μηδενική γνώση των εξελίξεων στην περιοχή, τολμούν να καγχάζουν διάφορα στην προσπάθειά τους να "αποδείξουν" την ανυπαρξία οιουδήποτε κινδύνου. Η Θράκη δεν κινδυνεύει στα σύνορά της από κάποιους εξωτερικούς εχθρούς, αλλά από εκείνους που δεν θέλουν (ή δεν μπορούν) να δούνε την πραγματικότητα. Από όλους εκείνους που προτιμούν να ασχολούνται με τους γνωστούς εξυπνακισμούς και που φυσικά, δεν θα χάσουν και τον ύπνο τους εάν υπάρξουν εξελίξεις εις βάρος της Ελλάδας και των Ελλήνων της Θράκης. Είναι όλοι εκείνοι που μέχρι και σήμερα απευθύνονται προς τους Θρακιώτες ονομάζοντάς τους "τούρκους", είναι όλοι εκείνοι που όταν αναφέρονται στην Θράκη μιλάνε ειρωνικά για χρήση διαβατηρίου, είναι όλοι εκείνοι που η στείρα γνώση τους και ο μηδενικός πατριωτισμός τους (ανεξάρτητα από την μάσκα που από καιρού εις καιρόν φορούν) δεν διστάζει να εκθέσει σε αμφισβήτηση την Ελληνικότητα της περιοχής...

Δυστυχώς, η Θράκη κινδυνεύει. Και κάθε μέρα που ξημερώνει, ο κίνδυνος αυτός αυξάνεται. Κανείς δεν επιχαίρει για τα όσα γίνονται, για τα όσα δεν γίνονται ή για τα όσα παραβλέπονται (τόσο από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, όσο και από διάφορους επαγγελματίες κονδυλοφόρους - εξυπνακιστές) και που δυσχεραίνουν τον Ελληνισμό και την Ελληνικότητα της Θράκης. Φυσικά απευχόμαστε να υπάρξουν δυσάρεστες εξελίξεις προκειμένου να επαληθευθούμε. Όμως, μήπως τελικά, είναι πολλοί εκείνοι οι "έλληνες" που ασπάζονται με πολύ μεγάλη ευκολία οποιοδήποτε βοθρόλυμα εκθέτει την Θράκη και αυξάνει ολοένα και περισσότερο την απόσταση των Αθηνών από μία ιστορικά Ελληνική γεωγραφική περιοχή;

Η Θράκη δεν είναι πολιτικό θέμα που μπορεί να σταθεί αιτία αντιπαράθεσης μεταξύ κομμάτων. Η Θράκη είναι είναι καθαρά εθνικό θέμα, μείζονος σημασίας. Και για όσο διάστημα δεν γίνει κατανοητό από τα κόμματα και τους διάσπαρτους εθνομηδενιστές κονδυλοφόρους τους, πως η Θράκη βιώνει ήδη μία επίθεση και χρειάζεται στήριξη από όλους (τους Έλληνες), τότε το πρόβλημα θα συνεχίσει να γιγαντώνεται με άγνωστα αποτελέσματα.

Ίσως κάποιοι να ενδιαφέρονται για τον καναπέ τους και τον μικρόκοσμό τους. Όμως, θα πρέπει να γνωρίζουν πως υπάρχουν και Έλληνες που δεν είναι διατεθειμένοι να θρηνήσουν νέες χαμένες πατρίδες, νέες εθνικές ήττες, νέα θύματα της αδιαφορίας και της θολοκουλτούρας του ωχαδερφισμού και των παρωπίδων που με μεγάλη προθυμία φορούν κάποιοι καινοφανείς τουρκοτσολιάδες.


 
Top