Την έντονη αντίθεσή της στα προωθούμενα σχέδια της Δημοτικής Αρχής να εκχωρήσει σε ιδιώτες την αξιοποίηση και εκμετάλλευση των δύο πλαζ του Πειραιά στη Φρεαττύδα και στα Βοτσαλάκια, εξέφρασε η παράταξη «Πειραιάς Πολιτών Καθαρή Συμφωνία» κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Πειραιά.«Η Φρεαττύδα και τα Βοτσαλάκια αποτελούν σημεία αναφοράς της πόλης του Πειραιά, χώρους αναψυχής, ψυχαγωγίας, απόδρασης από την καθημερινότητα χιλιάδων συμπολιτών μας. Για τον λόγο αυτό πρέπει να διατηρήσουν τον δημόσιο χαρακτήρα τους. Οι δύο αυτές πλαζ πρέπει να αναβαθμιστούν και να αξιοποιηθούν από τον ίδιο τον Δήμο

κατά τέτοιο τρόπο που να αποτελούν χώρους για την ψυχαγωγία των πολιτών και γιατί όχι για την προσέλκυση επισκεπτών στην πόλη. Η παρουσία των ιδιωτών πρέπει να είναι περιορισμένη, σύννομη και η πρόσβαση των πολιτών ελεύθερη» επισημάνθηκε μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με την πρόταση του Δήμου, η οποία παρουσιάστηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, σε ιδιώτες παραχωρούνται μεταξύ άλλων το παραλιακό μέτωπο των δύο πλαζ (για να μπουν ομπρέλες και ξαπλώστρες προς ενοικίαση), τα δύο παρκινγκ, ενώ προβλέπεται και η ύπαρξη καντινών χωρίς να διευκρινίζεται εάν θα υπάρχουν τραπεζοκαθίσματα και ποιας έκτασης και όλα αυτά χωρίς ο Δήμος να έχει κάποιο ιδιαίτερο όφελος.
Η παράταξη του κ. Γ. Μίχα τόνισε πως είναι αδιανόητο οι πολίτες του Πειραιά να καλούνται σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να πληρώσουν για ένα μέχρι πρότινος δημόσιο αγαθό και κατηγόρησε τη δημοτική αρχή Μιχαλολιάκου για πλήρη αποτυχία στη διαχείριση των δύο πλαζ.

Η παράταξη «Πειραιάς Πολιτών Καθαρή Συμφωνία» μετά την ψηφοφορία αποχώρησε, όπως και σύσσωμη σχεδόν η αντιπολίτευση, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, τόσο για τις μεθοδεύσεις της δημοτικής αρχής, όσο και για τη απαράδεκτη συμπεριφορά μερίδας των συμβούλων της πλειοψηφίας προς παριστάμενους διαμαρτυρόμενους πολίτες.
 
Top