Εντύπωση και εύλογες απορίες προκαλεί
 η «εκκωφαντική» σιωπή του ΛΑΟΣ και του Κυριάκου Βελόπουλου, σχετικά με την υπόθεση της «καμόρα της Θεσσαλονίκης». Επί έξι μέρες, τίθενται ερωτήματα (το newpost τα έθεσε από την περασμένη Πέμπτη) σχετικά με τη σχέση Βελόπουλου- Μάρκου Καραμπέρη, χωρίς απάντηση. 


Ο Βελόπουλος είχε στενή πολιτική σχέση με τον Μ. Καραμπέρη τον οποίο είχαν συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο του ως υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο Νομό Ημαθίας. Ο Καραμπέρης, δεν ήταν άγνωστος στη Θεσσαλονίκη. Σχεδόν όλοι γνώριζαν το βίο και την πολιτεία του. Εξ αυτού, τίθεται το ερώτημα πως είναι δυνατόν να αγνοεί τις δραστηριότητές του, ο θεσσαλονικεύς και πάντα καλά πληροφορημένος Κ. Βελόπουλος. 

Και δεν είναι μόνον αυτό. Ο Κ. Βελόπουλος, όπως φαίνεται από φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, γνώριζε καλά και έτερο των αρχιτοκογλύφων, τον Δημήτρη Λαμπάκη, ο οποίος σύμφωνα με την ΕΛΑΣ ήταν ο αρχηγός μιας από τις τέσσερις εγκληματικές οργανώσεις. 

Τα ερωτήματα πληθαίνουν και από την αδράνεια που επιδεικνύει ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Αν και διακρίνεται για τα γρήγορα αντανακλαστικά του, σιωπά επίσης, παρά το γεγονός ότι το θέμα αρχίζει να τον ακουμπάει και προσωπικά. 

Στο διαδίκτυο, εμφανίστηκαν πολλές φωτογραφίες που εμφανίζουν τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, μαζί με τον Κ. Βελόπουλο, να παρακάθεται σε δείπνο με τους Καραμπέρη και Λαμπάκη, αλλά και με τον Θωμά Καραμπέρη (γιο του Μάρκου) και Δ. Λογοθέτη, επίσης κατηγορούμενους για συμμετοχή στο κύκλωμα των τοκογλύφων. 

Ακόμη και αν δεχτούμε ότι ο Βελόπουλος δεν είχε ακούσει την «ηχώ» της πόλης και ο Καρατζαφέρης δεν ήξερε τίποτα, δεν μπορούμε να αποδεχτούμε την σιωπή τους. Αν αυτά αφορούσαν άλλο κόμμα, το πιθανότερο είναι ότι θα είχαν… ανεβεί στα κάγκελα και δεν θα κατέβαιναν ποτέ, έως ότου πάρουν πειστικές απαντήσεις. 

ΥΓ: Δραματική σύμπτωση: Το εστιατόριο στο οποίο οι Κ. Βελόπουλος και Μ. Καραμπέρης δεξιώθηκαν τους φίλους τους με συνδαιτυμόνα και τον Γ. Καρατζαφέρη, ήταν οι «Επτά θάλασσες» του αυτόχειρα Λεωνίδα Μαργιόλη που λέγεται ότι εκβιαζόταν από τους τοκογλύφους και έφτασε στην αυτοκτονία.
 
Top