Να προχωρήσει στην εκπόνηση ολοκληρωμένου σχεδιασμού με γνώμονα την ορθολογική αξιοποίηση της τεράστιας ακίνητης περιουσίας του Δήμου Πειραιά, ζήτησε από τη δημοτική αρχή ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Μίχας.
Όπως επεσήμανε κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δ.Σ. ο κ. Μίχας, ο Δήμος διαθέτει τουλάχιστον 147 ακίνητα και οικόπεδα, εμβαδού δεκάδων χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων και ανυπολόγιστης αξίας. Ωστόσο η μέχρι σήμερα προσέγγιση του ζητήματος της αξιοποίησής τους από τη δημοτική αρχή είναι αποσπασματική, αφορά μεμονωμένα ακίνητα, απουσιάζει δηλαδή αυτό που θα έπρεπε να έχει γίνει εξ αρχής, ένας συνολικός σχεδιασμός που θα απέφερε σημαντικά οφέλη στον δήμο και στους πολίτες.
«Αντί να προσφεύγουμε σε ρητορείες, ουτοπικά οράματα και μαξιμαλιστικού χαρακτήρα διεκδικήσεις για να βελτιώσουμε τα βαλτωμένα οικονομικά μας, καλό θα ήταν πρώτα να δούμε τα του οίκου μας. Και ο «οίκος» μας είναι μεταξύ άλλων η ακίνητη περιουσία του Δήμου Πειραιά. Η ισχυρή κληρονομιά του Δήμου Πειραιά πρέπει και μπορεί να γίνει η ισχυρή του παρακαταθήκη για το μέλλον. Επομένως η ενεργοποίηση και αξιοποίηση και σε καμία περίπτωση η εκποίηση της Δημοτικής Περιουσίας πρέπει να γίνει πρώτιστο μέλημα της δημοτικής αρχής, με στόχο την αύξηση των εσόδων που θα επιστρέφουν με τη μορφή έργων και αναβαθμισμένων υπηρεσιών προς τους πολίτες» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Μίχας.
Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. ο κ. Μίχας πρότεινε στη δημοτική αρχή με γνώμονα την καλύτερη δυνατή διαχείριση και αξιοποίηση της περιουσίας του δήμου τη δημιουργία ειδικής διαπαραταξιακής επιτροπής στο πλαίσιο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ για λόγους διαφάνειας ζήτησε να υπάρξει πλήρης και αναλυτική καταγραφή και ανάρτηση στο διαδίκτυο της περιουσίας του Δήμου Πειραιά που παραμένει άγνωστη στους δημότες της πόλης.
 
Top