"Είναι καιρός να μας δίνουν κι όχι μόνο να παίρνουν". Αυτό τόνισε ο Δημοτικός Σύμβουλος Αντώνης Καλογερόγιαννης στο Δημοτικό Συμβούλιο της 16ης Ιανουαρίου 2012, προτείνοντας την επιβολή τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων και στη ΔΕΗ και στα ΕΛΤΑ, στα πρότυπα άλλων δήμων της Ελλάδας, όπως ο Δήμος Χανίων και ο Δήμος Ηρακλείου. Ειδικά για την ΔΕΗ ανέφερε ότι "καλό θα είναι να μην εισπράττει μόνο τα χαράτσια που επιβάλει η μνημονιακή συγκυβέρνηση αλλά να δίνει αυτά που πρέπει και οφείλει , ειδικά σε αντι-μνημονιακούς Δήμους όπως ο Πειραιάς". Ως προς το ΤΡΑΜ και την πιθανή διέλευση του από το κέντρο της πόλης μας, ζήτησε ενημέρωση από το Δήμαρχο για την συνάντηση που είχε με τον αρμόδιο Υπουργό κο Βορίδη αλλά και για τα δημοσιεύματα στον Πειραϊκό Τύπο που κάνουν λόγο για αλλαγή του σχεδιασμού χάραξης των γραμμών του Τραμ.
Πρότεινε την σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το ΚΕΕΛΠΝΟ ώστε να διατεθούν γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό που θα στελεχώσουν τα Δημοτικά Πολυιατρεία Πειραιά (τα οποία θέλουμε να αναβαθμιστούν και να μετονομαστούν σε ιατρεία Παναγιώτη Μελά, όπως έχει δεσμευτεί κι ο Δήμαρχος) κι έτσι θα αξιοποιηθούν προς όφελος του Πειραϊκού λαού. Χωρίς κόστος από πλευράς Δήμου θα μπορούν να γίνονται εμβολιασμοί και απλές εξετάσεις προς όλους.
Επίσης, με δεδομένη την αύξηση από πλευράς ΔΕΗ στο φωτισμό οδών και πλατειών κατά 14 % όπως ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, αναρωτήθηκε με ποιόν τρόπο προβλέπεται ο Δήμος Πειραιά να αντιμετωπίσει αυτό το επιπλέον έξοδο και εξέφρασε την αντίθεση του ακόμα και σε υποψία σκέψης αύξησης των δημοτικών τελών.
Τέλος, κάλεσε το Δήμαρχο να εφαρμόσει τα νόμιμα για το πόρισμα των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης που αφορά το Κανάλι Ένα. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Αντώνης Καλογερόγιαννης " μπορεί να μη θέλετε κε Δήμαρχε να γίνετε τιμωρός. Σκεφτείτε όμως ότι η λέξη τιμωρός έχει διασταλτικά και την έννοια του εξαγνιστή, κι αυτό θα ήθελα να το κάνετε".

http://www.pireasnews.gr
 
Top