Επί παντός επιστητού έδωσε απαντήσεις ο Δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος σε ερωτήσεις πολιτών, στην εκπομπή «Τα παράπονα σας στο Δήμαρχο», στο δημοτικό ραδιόφωνο.
Καυτηρίασε την κατάργηση του Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, συμβούλεψε τους δημότες που αγαπούν τα περιστέρια να τα ταΐζουν στο μπαλκόνι του σπιτιού τους και όχι στις παιδικές χαρές, μίλησε για τα κολωνάκια που βάζει ο δήμος στα πεζοδρόμια, για τους άστεγους, για την καθαριότητα, κ.ά.
Παράλληλα χαρακτήρισε τον Ανδρέα Λοβέρδο «τζάμπα μάγκα» για τις δηλώσεις του περί «μακελειού» και εξέφρασε την αγωνία του ώστε να γίνουν εκλογές για να μπορούν να υλοποιηθούν αρκετά πράγματα στον Πειραιά.
Συγκεκριμένα είπε:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ: «Έχω κουραστεί να ακούω υποσχέσεις. Αυτή η κυβέρνηση που φεύγει βρήκε ένα Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και το κατάργησε. Θέλω να ελπίζω ότι η κυβέρνηση που θα έρθει, θα είναι σοβαρή. Αν είναι της Αριστεράς, θα της τα πάρω όλα. Αν είναι της Δεξιάς, θα πάρουμε αρκετά για τον Πειραιά. Είναι πάρα πολύ θετικό και ο κ. Σαμαράς έχει δεσμευτεί, ότι θα επανιδρύσει αμέσως και ως ισχυρό Υπουργείο, το Υ.Ε.Ν. Είναι καλό για τον Πειραιά. Είναι καλό για την Ελλάδα. Είναι καλό για την Ναυτιλία. Και αυτοτελές το Υπουργείου Τουρισμού. Και αυτό είναι καλό, γιατί θέλουμε να κάνουμε τον Πειραιά, τόπο τουριστικού προορισμού. Αλλά θέλω σοβαρές κουβέντες. Πρέπει να ντρέπεται αυτή η κυβέρνηση. Έχει κάνει στη Θηβών επί Λαλιώτη, υπουργείο που κόστισε δεκάδες δισεκατομμύρια και τώρα κοστίζει πολλά εκατομμύρια για τη συντήρησή του. Και δεν πάει κανείς φυλακή γιατί φοβάται τον κ. Λοβέρδο που θα κάνει μακελειό».    

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ: «Ανακαινίζουμε σχεδόν όλες τις παιδικές χαρές. Όμως υπάρχουν κάποιοι πολύ κακοί δημότες, οι οποίοι μισούν τα παιδιά μας και επιδιώκουν, με κάθε τρόπο, αυτή την όμορφη παιδική χαρά στον Άγιο Κωνσταντίνο να την κάνουν περιστερώνα. Δηλ. ταΐζουν ασύστολα τα περιστέρια, ώστε η παιδική χαρά να είναι πόλος έλξης για τα περιστέρια και να μην μπορούν να πλησιάσουν τα παιδιά από τη  δυσοσμία. Είναι πάρα πολύ όμορφο να αγαπάει κανείς τα περιστέρια, αλλά ας το κάνει στο μπαλκόνι του σπιτιού του. Όχι εκεί που ο Πειραϊκός λαός  πληρώνει για να παίξουν τα παιδιά του. «Φτύνω αίμα» για αυτή την παιδική χαρά. Έχω γίνει επιστάτης. Έγινα αγενής όταν συνέλαβα κάποιον να δίνει τσουβάλια φαγητό στα περιστέρια. 
Ανακαινίζουμε μια πάρα πολύ όμορφη παιδική χαρά που ήταν εγκαταλελειμμένη   στο Λόφο του Βώκου, όπως επίσης στο Νέο Φάληρο. Θα δώσουμε χώρο στα παιδιά. Θα κάνουμε μεγάλους παιδότοπους στο ΣΕΦ και στον ΗΣΑΠ. Θα κάνουμε και στην Μαρίνα Ζέας. 
Να αγκαλιάζουν όμως οι Δημότες τις εκδηλώσεις μας. Και αν χρειαστεί να αφαιρέσουμε κάτι που δεν έχει αισθητική, θα το αφαιρέσουμε. Αφαιρέσαμε τη βάρκα στην Τερψιθέα, γιατί δεν είχε θέση εκεί και προσθέσαμε κόκκινα λουλούδια να σχηματίζουν: Πειραιάς 2012. Αυτό είναι έργο τέχνης».

ΑΣΤΕΓΟΙ: «Εμείς στον Πειραιά, έχουμε αποφασίσει: κανείς συνάνθρωπός μας δεν θα υπάρχει που να μην έχει ένα πιάτο φαγητό να φάει, ένα καθαρό κρεβάτι να κοιμηθεί, γιατρό και φάρμακα. Αυτό το στηρίζουμε στον εθελοντισμό και σε όλες τις ανθρωπιστικές οργανώσεις. Βεβαίως, η παρουσία του Δήμου είναι ισχυρή».  

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ: «Το μήνα Δεκέμβριο, από τους 600 εργαζόμενους που είναι συνολικά στη διεύθυνση καθαριότητας, έφυγαν οι 310. Η μόνη μου διέξοδος ήταν να καλέσω αυτούς που έμειναν, τους στενούς συνεργάτες του Δημάρχου και να τους ζητήσω, στο όνομα της συμμαχίας με τους δημότες, να δουλέψουν  διπλή βάρδια. Τη δεύτερη βάρδια  να τη δουλέψουν δωρεάν. Έτσι καταφέραμε να κρατήσουμε την καθαριότητα σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο. Τώρα μάς δόθηκε η δυνατότητα να προσλάβουμε διμηνίτες. Είναι πολύ μεγάλη ιστορία, σκληρή ιστορία για μια κυβέρνηση η οποία στην ουσία δεν υπάρχει. «Ο Θεός να δώσει» να τελειώσουν τα P.S.I.,  να πάμε σε εκλογές να αποκτήσουμε κυβέρνηση, με πρόσφατη πολιτική εντολή, να μπορούμε να συνεννοηθούμε και να συμφωνήσουμε μαζί της - το χειρότερο είναι να μη μπορούμε να βρούμε κανένα υπεύθυνο- ώστε με τα ανταποδοτικά τέλη, αυτά που πληρώνει ο δημότης για την καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό, να μπορούμε να έχουμε όσους συμβασιούχους χρειαζόμαστε, για να λάμπει ο Πειραιάς. Να είναι η καθαρότερη πόλη του πλανήτη Γη».  

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ: «Εξαφανίσαμε στην κυριολεξία το παρεμπόριο. Δεν υπάρχει άλλη πόλη στη χώρα που να έχει νικήσει το παρεμπόριο.  Η Αθήνα υποφέρει πολύ. Συμμαζέψαμε το Κυριακάτικο παζάρι, με τη συναίνεση όλων των παρατάξεων, που ήταν ένα στίγμα, ένα απόστημα -  υπήρχαν νονοί διαπλοκές, διάδρομοι κ.λ.π.  
Επίσης με τη συνεργασία όλων των παρατάξεων πετύχαμε να απομακρυνθεί ο Ο.Κ.Α.Ν.Α., που δεν το πίστευε κανείς. Πετύχαμε να μην υπάρχει ούτε ένα παιδί του Πειραιά, που να θέλει Βρεφονηπιακό Σταθμό και να μην τον έχει. Πετύχαμε να δώσουμε χαμόγελο και χαρά στα παιδιά της τρίτης ηλικίας. Όχι μόνο δεν κόψαμε δαπάνες από εκεί, αλλά δώσαμε κι άλλα. Κόψαμε εντελώς τη σπατάλη. 
Μετατρέψαμε την «αποθήκη αυτοκινήτων» που ήταν η Αγίου Κωνσταντίνου σε έναν πανέμορφο πεζόδρομο. Σχεδιάζουμε εκεί, κατά την άνοιξη, να εγκαταστήσουμε παιδότοπο. Στην Τζαβέλα διαμορφώσαμε έναν εγκαταλελειμμένο χώρο, που ήταν σκουπιδότοπος, σε παιδική χαρά. Κάναμε τις καλύτερες Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις με μηδενικό κόστος, οι οποίες άλλες χρονιές κόστιζαν εκατομμύρια. 
Παραλάβαμε τα κλειδιά του παλαιού σιδηροδρομικού σταθμού στον Άγιο Διονύσιο. Σε συνεργασία και με το Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας θα γίνει εκεί το στέκι του ρεμπέτικου τραγουδιού. Οι παλιές σιδηροδρομικές γραμμές, που κάποτε χώριζαν τον Πειραιά στα δύο, συμφωνήσαμε, μετά από σκληρή πίεση, με τη διοίκηση του Ο.Σ.Ε., να μας παραχωρήσει αυτές τις γραμμές και να τις μετατρέψουμε στον ομορφότερο  πεζόδρομο - ποδηλατόδρομο της χώρας. Δουλεύουμε με πάθος, δουλεύουμε για τον Πειραιά που αγαπάμε.  Για όλα αυτά θέλω να ευχαριστήσω  και την αντιπολίτευση για τον δικό της δημιουργικό ρόλο». 

ΠΑΡΚΙΝΓΚ: «Το πάρκιγκ στον Πειραιά είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Θέλω να διατυπώσω,  με αφορμή την ερώτηση, το μεγάλο μας όραμα: υπόγεια σήραγγα που θα ενώνει το Σ.Ε.Φ. με το δρόμο ταχείας κυκλοφορίας Κερατσινίου- Δραπετσώνας. Δύο άξονες που ο ένας θα καταλήγει στον Άγιο Διονύσιο και ο άλλος στον Άγιο Σπυρίδωνα, που από κάτω θα γίνουν υπόγεια πάρκιγκ, με πολλές θέσεις στάθμευσης. Οργανωμένη ελεγχόμενη στάθμευση στο κέντρο του Πειραιά. Ξεχωριστές θέσεις στάθμευσης για μηχανές. Με λίγα λόγια, θα οργανώσουμε ένα αποτελεσματικό σύστημα στάθμευσης». 

ΤΕΛΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ: «Το τέλος κατάληψης πεζοδρομίου, δηλ. αυτό που εισπράττει ο Δήμος,  είναι πολύ φθηνότερο από το αντίστοιχο ενοίκιο που δίνει στο κατάστημα. Ενώ στην ουσία, ο κύριος χώρος που χρησιμοποιούν οι πελάτες είναι το πεζοδρόμιο μαζί με την πέργκολα που κατασκευάζει ο ιδιοκτήτης. Δεν υπάρχουν περιθώρια για μείωση. Εκτός αν υπάρχουν εξαιρετικές περιπτώσεις. Δηλ. σε κάποιες γειτονιές, σε κάποιες περιοχές που έχουν υποβαθμιστεί, πρέπει να δώσουμε κίνητρο. Αυτό θα το εξετάσουμε κατά περίπτωση, αλλά στη γενική του κλίμακα είναι αδύνατον. Αν δείτε τι ενοίκιο πληρώνουν τα καταστήματα της πλατείας Κοραή  στους ιδιοκτήτες και πόσα πληρώνουν στο Δήμο, θα πείτε  ότι ο Δήμος θα πρέπει να ντρέπεται».

ΚΟΛΩΝΑΚΙΑ: «Το πεζοδρόμιο ανήκει στους πεζούς και το διαχειρίζεται εν ονόματι των Δημοτών, η Δημοτική Αρχή. Τα κολωνάκια που μπαίνουν, με ευθύνη του Δήμου, μπαίνουν για να μην παρκάρουν αυτοκίνητα. Είναι προφανές. Εκεί που δεν χωράνε δέντρα. Όταν το πεζοδρόμιο είναι στενό και δεν χωράνε δέντρα, μπαίνουν κολωνάκια».

ΓΙΑ ΤΟΝ Α. ΛΟΒΕΡΔΟ: «Είναι ντροπή. Είναι φασισμός. Είναι τζάμπα μάγκας. Είναι αλητήρια πράξη. Αν ήμασταν ευνομούμενη χώρα, θα έπρεπε να είχε συλληφθεί. Υπάρχει κάτι πιο βαρύ από το να λέει κάποιος που είναι Υπουργός, ότι «απαγορεύω να ποινικοποιήσετε ποινική πράξη  του Πρωθυπουργού, γιατί θα γίνει μακελειό;  Για να γίνει μακελειό, πρέπει κανείς και να το θέλει και να το μπορεί. Ο κ. Λοβέρδος, μπορεί να το θέλει, αλλά  δεν το μπορεί. 
Ο Ελληνικός λαός θα πορευθεί ήρεμα προς τη δημοκρατική του αναγέννηση και την ηθική του ανάταση. Θα απαλλαγεί από «σκουπίδια» τα οποία προσβάλουν το δημόσιο βίο. Θα απαλλαγεί και από κάτι άλλο: από την οικογενειοκρατία και από τις «φιλιππινέζες» της οικογενειοκρατίας. Αυτούς δηλ. που έχουν ανάγκη να υμνολογούν την οικογενειοκρατία για να υπάρχουν. 
Ο Ελληνικός λαός θα στηριχθεί στα δικά του παιδιά. Στα παιδιά της κοινωνίας και όχι σε αυτούς που έχουν ανάγκη να υποστηρίζουν, ενδεχομένως, ανθρώπους που διέπραξαν ποινικό αδίκημα για να παίρνουν «ψηφουλάκια». Αυτό είναι αίσχος. Είναι η πιο προχωρημένη μορφή παλαιοκομματισμού και πολιτικής αλητείας. Κρίμα για το Λοβέρδο. Είχα άλλη άποψη. Κρίμα. Ξέρετε ο μιμητισμός  είναι πολύ κακό πράγμα. Άλλο πράγμα να είσαι  Κωνσταντίνος Καραμανλής και άλλο να είσαι Καραμανλικός. Πήγε να μιμηθεί τον Πάγκαλο. Ο Πάγκαλος είναι τεραστίου πολιτικού αναστήματος. Ούτε ο Γιώργος είναι ίδιος με τον Ανδρέα, ούτε ο Λοβέρδος ίδιος με τον Πάγκαλο. Θέλω να πω ότι, όσο υψηλότερα είναι κανείς στην  πολιτική πυραμίδα, τόσο πιο αυστηρά πρέπει να κρίνεται από τους νόμους. Όχι με μεγαλύτερη επιείκεια. Τι θα πεί : απαγορεύω να ασχοληθείτε με το Γιώργο;
Ποιος είσαι κύριε Λοβέρδο που το απαγορεύεις; Επειδή σε έβαλε  στο συνδυασμό; Επειδή σε έκανε Υπουργό; Τι είσαι που το απαγορεύεις και ποιος είσαι που απειλείς με μακελειό;  Ποιους μακελάρηδες έχετε κύριε Λοβέρδο; Για βρείτε μακελάρηδες. Τουλάχιστον θα έπρεπε ο Γιώργος Παπανδρέου, όσο είναι Πρόεδρος του κόμματος, να τον διαγράψει από το ΠΑΣΟΚ και ο Παπαδήμος να τον αποβάλλει από την κυβέρνηση. Δυστυχώς και οι δύο είναι κατώτεροι των περιστάσεων».
 
Top