Μπαρτζώκας: «Διορθώσαμε την ήττα με τη Σιένα»

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τη νίκη της ομάδας του επί της Φενέρ και από τη… διόρθωση του «λάθους» της ήττας με τη Σιένα.

«Η έκβαση του αγώνα ήταν θετική για εμάς και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Πριν από δύο εβδομάδες είπα ότι πρέπει να διορθώσουμε γρήγορα την ήττα από την Σιένα και μετά την νίκη στο Τελ Αβίβ αλλά και την σημερινή πιστεύω πως έχουμε ξανά θετικό πρόσημο. Είμαστε μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης και είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον. Θέλω να δώσω πάρα πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες που για μία ακόμη φορά απέδειξαν ότι έχουν χαρακτήρα. Μέσα σε όλα όσα έχουν συμβεί, τραυματίστηκε ο Μάντζαρης, αποβλήθηκε ο Λο, που ήταν πολύ καλός σε εκτέλεση και άμυνα, χρειάστηκε να βοηθήσουν όλοι για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε. Επίσης ο Χάνς είχε ένα σκίσιμο στο μάτι αλλά δεν ήταν κάτι σοβαρό».
Ο Έλληνας τεχνικός συμπλήρωσε πως «αν εξαιρέσουμε το τελευταίο δεκάλεπτο ήμασταν αρκετά καλοί, σε δημιουργικότητα και ομαδικό παιχνίδι. ήμασταν συνεπείς στο αμυντικό και επιθετικό ριμπάουντ και αυτό ήταν αρκετό να καλύψουμε το γεγονός ότι χάσαμε 11 βολές από παίκτες που συνήθως δεν χάνουν, ενώ χάσαμε και αρκετά ελεύθερα σουτ παρότι έχουμε πολύ καλούς εκτελεστές. Αυτό ήταν το αρνητικό… Είχαμε όμως, δημιουργικότητα, συνέπεια ριμπάουντ και χαρακτήρα. Αφιερώνω αυτή την νίκη και εγώ και η υπόλοιπη ομάδα στον Βαγγέλη Μάντζαρη. Του ευχόμαστε καλή ανάρρωση και να επιστρέψει σύντομα κοντά μας. Ευχαριστούμε τον κόσμο για την συμπαράστασή του. Αυτά τα παιδιά αξίζουν και θα έχουν και στα επόμενα παιχνίδια την στήριξή του».
Ο 47χρονος τεχνικός των Πρωταθλητών Ευρώπης και Ελλάδος γύρισε στη συνέχεια τον χρόνο πίσω. «Η ήττα από την Σιένα μας πόνεσε για τρόπο που ήρθε… Ήμασταν μπροστά με 5 και δεχθήκαμε ένα σερί 7-0 32΄΄, διάστημα στο οποίο κάναμε πολλά λάθη, αλλά έγιναν απίστευτα πραγματα για να χάσουμε. Θα πρέπει να σταθούμε ότι στο Τελ Αβίβ και σταθούμε κερδίσαμε χωρίς δύο βασικούς μας παίκτες, ενώ ανταπεξήλθαμε και σήμερα παρά τις απουσίες. Επίσης η αποβολή του Λο αποσυντόνισε την ομάδα. Στο top 16 πρέπει να ξεχνάς ότι έχεις κάνει είτε καλό είτε κακό και να προχωράς. Πρόκειται για έναν μαραθώνιο για αυτό υπάρχουν και τραυματισμοί και ντεφορμαρίσματα, όμως πιστεύω ότι στο τέλος κάθε ομάδα θα πάρει αυτό που της αξίζει».
 
 
Top