Στοιχείο εντυπωσιασμού θεωρείται η λίστα των μεγαλοοφειλετών ....αφού δεν ξέρουν τι έχουν και να χάσουν ένα ακίνητο σιγά μην κλάψουν, θεωρούν τα δημοσιεύματα που επιλεκτικά διαρρέουν στο τύπο από το υπουργείο Οικονομικών .Δείτε μια λίστα από αυτή και θα καταλάβετε τι παιχνίδι παίζουν 
....
Η μαύρη λίστα με τις επώνυμες απώλειες
Ο βιομήχανος που χάνει 2 βίλες στην παραλιακή
Γνωστός βιομήχανος, του οποίου η εταιρεία κάποτε μεγαλουργούσε και εξαγωγικά και ήταν πρότυπο στον επιχειρηματικό κόσμο και ο οποίος πέρυσι είχε συλληφθεί για χρέη προς το Δημόσιο που αγγίζουν τα 2.200.000 €, έλαβε κατασχετήριο για δύο πολυτελή ακίνητα στη Βούλα και τη Βουλιαγμένη αξίας άνω του 1.400.000 € και αφού δεν προσήλθε για να τακτοποιήσει το χρέος του η Εφορία μέσα στο 2012 έβγαλε στο σφυρί τις δύο βίλες, με στόχο από την εκποίησή τους να εισπράξει το χρέος προς το Δημόσιο. Επισημαίνεται ότι ο συγκεκριμένος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ανώνυμης βιομηχανίας συνελήφθη το 2012 στην περιοχή της Βουλιαγμένης από άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας για τα ληξιπρόθεσμα χρέη του στο Δημόσιο.
Πρώην πρόεδρος ΠΑΕ «άστεγος» στην Εκάλη
Βιομήχανος γαλακτοβιομηχανίας, από τα λεγόμενα παλιά τζάκια και με θητεία στη διοίκηση μεγάλης αθηναϊκής ποδοσφαιρικής ομάδας που χρωστά στο Δημόσιο 145.000 €, θα χάσει το σπίτι του στην Εκάλη αξίας 884.000 €, καθώς έχει βγει από την Εφορία σε πλειστηριασμό. Στο παρελθόν ο συγκεκριμένος είχε θέσει υποψηφιότητα με συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα στις βουλευτικές εκλογές, αλλά δεν εξελέγη.
Τα χρέη «γκρέμισαν» μεζονέτα στη Βούλα
Αλλος επιχειρηματίας, με ισχυρή παρουσία στον χώρο των τυχερών παιχνιδιών και πρόεδρος γνωστής ΠΑΕ της επαρχίας, είδε το τριώροφο κτίριο στη Βούλα αξίας 745.000 € να βγαίνει σε πλειστηριασμό για χρέη στο Δημόσιο ύψους 663.000 €.
Χωρίς σπίτι ο βασιλιάς του real estate
Γνωστός επιχειρηματίας, με πλούσια δραστηριότητα στον τομέα των κατασκευών στην Αττική, με ανέγερση πολυτελών κτιρίων και γραφείων, που χρωστάει στην Εφορία το ποσό των 207.000 €, χάνει λόγω πλειστηριασμού οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο με διώροφη μονοκατοικία στο Ψυχικό, που η αξία του με βάση την πρώτη τιμή προσφοράς έχει καθοριστεί σε 4.800.000 €.
Ο μεγαλοεργολάβος που κρατάει τα σκήπτρα
Δύο εταιρείες θυγατρικές τεχνικής εταιρείας, με δραστηριότητα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και με συμμετοχή σε δημόσια έργα, που ανήκει σε πρόσωπο που έχει απασχολήσει στο παρελθόν την κοινή γνώμη με καταγγελίες και προσφυγές σε δικαστήρια για αναθέσεις δημοσίων έργων και που έχει συνδεθεί με συγκεκριμένο πολιτικό χώρο. Οι συγκεκριμένες εταιρείες έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη στο Δημόσιο άνω των 3.000.000 € και «χάνουν» σε πλειστηριασμό από την Εφορία ένα γήπεδο με κτίσμα αξίας 29.000.000 € και ένα οικόπεδο με τετραώροφο κτίσμα στις Αχαρνές, αξίας 4.000.000 €.
Οι offshore τού έφαγαν τη βίλα στη Γλυφάδα
Σε επιχειρηματία με όμιλο εταιρειών στον χώρο των ακινήτων και των κατασκευών, που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο σε υποθέσεις με εικονικές αγοραπωλησίες ακινήτων και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος μέσω offshore εταιρειών με χρέη εκατομμυρίων €, η Εφορία έχει βγάλει σε πλειστηριασμό οικόπεδο με διώροφη οικοδομή στη Γλυφάδα αξίας 4.968.960 €. Επισημαίνεται ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας έχει συλληφθεί και καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 10 ετών.
Στο σφυρί 14 ακίνητα και ένα διατηρητέο
Διευθύνων σύμβουλος εμπορικής εταιρείας επώνυμων ανδρικών και γυναικείων ενδυμάτων και υποδημάτων είδε το 2012 να βγαίνουν σε πλειστηριασμό για χρέη στο Δημόσιο 14 ανεξάρτητες οριζόντιες ιδιοκτησίες και το μισό εξ αδιαιρέτου διατηρητέου κτιρίου στο Κολωνάκι, συνολικής αξίας 8.168.000 €. Ο επιχειρηματίας είχε παρουσιαστεί αυτοβούλως στη δικαιοσύνη και απολογήθηκε εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δημιουργήθηκαν οι οφειλές της εταιρείας και είχε υποστηρίξει ότι έχει καταθέσει στην Εφορία αίτηση διακανονισμού της οφειλής του. Η εταιρεία έχει ζητήσει την υπαγωγή στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.
Στα «επείγοντα» οικόπεδο ιατρικού ομίλου
Μεγάλος και γνωστός ιατρικός όμιλος, με ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα, ο οποίος ανήκει σε επιχειρηματία με πολυσχιδή δραστηριότητα, χάνει λόγω πλειστηριασμού από την Εφορία για ληξιπρόθεσμα χρέη στο Δημόσιο συνολικού ποσού 370.000 € οικόπεδο στο Νέο Ηράκλειο, που αποτιμάται με βάση την πρώτη τιμή προσφοράς σε 4.800.000 €.
«Σφραγίδα» σε κτίριο εκδοτικής επιχείρησης
Από γνωστή εκδοτική εταιρεία κατασχέθηκε το κεντρικό πολυώροφο κτίριο μαζί με το οικόπεδο, τα οποία βρίσκονται σε κεντρικό σημείο της Αθήνας και ήδη ξεκίνησαν διαδικασίες πλειστηριασμού των ακινήτων αυτών με τιμή πρώτης προσφοράς τα 17.500.000 €. Ο πλειστηριασμός έγινε για ληξιπρόθεσμα χρέη ύψους 1.700.000 € που όφειλε η εταιρεία στο Δημόσιο.
Ο πολιτικός που χάνει το γραφείο του
Πρώην βουλευτής και δικηγόρος, με μεγάλες υποθέσεις στο ενεργητικό του, που είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη για εμπλοκή σε σκανδαλώδεις υποθέσεις, χάνει το γραφείο του στον Πειραιά, αξίας 484.000 € λόγω χρεών προς το Δημόσιο, συνολικού ποσού 62.000 €.
Πήραν ΙΧ και σύνταξη γνωστού δημοσιογράφου
Σε διευθυντικό στέλεχος μεγάλης εφημερίδας, που έχει απασχόλησε την κοινή γνώμη για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και ο οποίος οφείλει στο Δημόσιο πάνω από 2.000.000 € από φόρους, η Εφορία προχώρησε στην κατάσχεση του πολυτελούς του αυτοκινήτου και του τραπεζικού λογαριασμού μισθοδοσίας, αφαιρώντας κάθε μήνα τέτοιο ποσό μέχρι το υπόλοιπο στον λογαριασμό να μην πέφτει κάτω από το προβλεπόμενο από τον νόμο όριο των 1.000 €.

Οι στοχοι
Βροχή τα κατασχετήρια στα προάστια του Λεκανοπεδίου
Εκατοντάδες είναι οι περιπτώσεις πλειστηριασμών για χρέη στην Εφορία πολυτελών κατοικιών και οικοδομών στα ακριβά προάστια της Αθήνας και σε κοσμοπολίτικες τουριστικές περιοχές και νησιά.
Τα κατασχετήρια από εφορίες των βορείων προαστίων πέφτουν βροχή και κάποιοι, που στο παρελθόν ζούσαν στη χλιδή, τώρα βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο, δηλώνοντας αδυναμία να καταβάλουν τους φόρους στην Εφορία, ενώ άλλοι έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις προειδοποιήσεις της Εφορίας και τώρα «τους βγάζουν στο σφυρί» την περιουσία τους. Περιπτώσεις πλειστηριασμών πολυτελών ακινήτων οφειλετών που ξεχωρίζουν:
  • Από κτηματική εταιρεία με χρέη στο Δημόσιο ύψους 81.000 ευρώ, η Εφορία κατάσχεσε και έβγαλε σε πλειστηριασμό οικόπεδο με βίλα στην Εκάλη αξίας 3.000.000 ευρώ.
  • Σε αρχιμανδρίτη προσημειώθηκε και στη συνέχεια βγήκε σε πλειστηριασμό διώροφη οικοδομή στο κέντρο της Αθήνας αξίας 750.000, για χρέος 87.000 ευρώ.
  • Στη Φιλοθέη κατασχέθηκε και βγήκε σε πλειστηριασμό βίλα αξίας 1.600.000 ευρώ για ληξιπρόθεσμα χρέη στο Δημόσιο, ποσού μόλις 12.000 ευρώ.
  • Οριζόντια ιδιοκτησία οικοδομής στην Εκάλη, αξίας 1.350.000 ευρώ, κατασχέθηκε και εκποιείται από την Εφορία για οφειλές του ιδιοκτήτη ύψους 384.000 ευρώ.
  • Στο σφυρί βγήκε οικόπεδο με διώροφη μονοκατοικία στην Εκάλη αξίας με βάση την πρώτη τιμή προσφοράς 1.200.000 ευρώ για χρέη στο Δημόσιο, ύψους 15.000 ευρώ.
  • Οικόπεδο στην Εκάλη αξίας 960.000 ευρώ βγήκε σε πλειστηριασμό από την Εφορία για χρέη 325.000 ευρώ.
  • Στην Κηφισιά οικόπεδο με διώροφη κατοικία αξίας 800.000 ευρώ εκποιείται από το Δημόσιο, καθώς ο ιδιοκτήτης του χρωστά ποσό 4.000.000 ευρώ.
  • Μονοκατοικία στην Κηφισιά αξίας 660.000 ευρώ βγαίνει στο σφυρί για χρέη στο Δημόσιο ύψους 2.000.000 ευρώ.
  • Κτίσμα στην Χαλκιδική, αξίας 550.000 ευρώ, κατασχέθηκε και βγήκε σε πλειστηριασμό για χρέη ύψους 65.000 ευρώ.
  • Στη Σαντορίνη αγροτεμάχιο με κτίσμα αξίας 500.000 ευρώ κατασχέθηκε από την Εφορία για χρέη ύψους 80.000 ευρώ.
  • Στις Σπέτσες κατασχέθηκε και βγήκε σε πλειστηριασμό οικόπεδο αξίας 500.000 ευρώ για χρέη στο Δημόσιο, συνολικού ποσού 4.000.000 ευρώ.
  • Στη Νέα Πεντέλη οικόπεδο με διώροφο κτίσμα αξίας 368.000 ευρώ βγήκε στο σφυρί από την Εφορία για χρέη 50.000 ευρώ.
http://www.ethnos.gr
 
Top