Βολές κατά της σημερινής Προέδρου του Πειραϊκού Συνδέσμου, του ιστορικότερου σωματείου του Πειραιά Μαίρης Τσανάκη, εκτοξεύει ο Γιάννης Σπυράκης, τακτικό μέλος του Συνδέσμου και πρώην Αντιδήμαρχος Πειραιά.
   Την εγκαλεί πως ασκεί τα καθήκοντά της μέσα σε ένα σύστημα σκοτεινών μεθοδεύσεων, μυστικών κονδυλίων και μυστικών υποθέσεων, ενώ αναφέρεται στο τεράστιο χρέος του ενός εκατομμυρίου ευρώ που οφείλει ο Πειραϊκός, ζητώντας αντίγραφο της έκθεσης των Ορκωτών Λογιστών.
   
Η επιστολή Σπυράκη είναι η πιο κάτω.

Κυρία Πρόεδρε,
   Δεν μπορώ να φαντασθώ ότι με την παρουσία σας στην θέση της Προέδρου του ιστορικού Πειραϊκού Συνδέσμου θα καταβάλατε τόση προσπάθεια να καλύψετε την αδιαφάνεια, που επικρατούσε τα οκτώ τελευταία χρόνια στον Σύνδεσμο.
   Δεν μπορώ να δεχτώ, πως είναι δυνατόν να ανέχεσθε να επικρεμάτε πάνω από το κεφάλι σας το φάντασμα του ζόφου της νοσηρής νοοτροπίας.
   Δεν μπορώ να φαντασθώ, πως μπορείτε να εξασκείτε τα καθήκοντά σας μέσα στο εγκαθιδρυμένο σύστημα των σκοτεινών μεθοδεύσεων, μυστικών κονδυλίων και μυστικών υποθέσεων. Διερωτώμαι αλλά και διαμαρτύρομαι έντονα, γιατί δεν δίνεται στα μέλη του Πειραϊκού Συνδέσμου, αλλά και σε εμένα, αντίγραφο της Έκθεσης των Ορκωτών Λογιστών, η οποία προήλθε μετά από αίτηση δεκάδων μελών του Συνδέσμου, όπως άλλωστε σας έχω ζητήσει με την από 29-11-2012 εξώδικη πρόσκλησή μου.
   Τι ακριβώς επιδιώκετε τι θέλετε να κρύψετε;
   Είναι πλέον φανερό ότι πήρατε την σκυτάλη από την προκάτοχό σας, για να αποκρύψετε τον τρόπο με τον οποίο στον Πειραϊκό Σύνδεσμο εισέρευσαν σε (8) οκτώ χρόνια, (6) έξι εκατομμύρια ευρώ και όμως χρωστάει ο Σύνδεσμος άλλο (α) ένα εκατομμύριο ευρώ. Τα ανωτέρω δεν μπορούν να παραγραφούν με το αιτιολογικό ότι τα σκιάχτρα και οι λαθρεπιβάτες, που στρατολογήθηκαν την οκταετία, τα έχουν εγκρίνει.
   Κυρία Τσανάκη,
Όλα στο φως. Ο Πειραϊκός Σύνδεσμος έχει ανάγκη διαφάνειας. Πέστε την αλήθεια στα μέλη του Πειραϊκού Συνδέσμου και στην Πειραϊκή Κοινωνία.
   Δώστε το αντίγραφο της έκθεσης των ορκωτών λογιστών και πέστε μας, που πήγαν τα χρήματα και συγκεκριμένα οι εισροές από:
1)                 Το ΥΠΕΧΩΔΕ για την αποκατάσταση του διατηρητέου κτιρίου της οδού Καραϊσκου 153 στην πλατεία Τερψιθέας, ύψους 1.027.146 ευρώ, το οποίο καταρρέει επικίνδυνα
2)                 Το ΥΠΕΧΩΔΕ για την αποκατάσταση του διατηρητέου κτιρίου της οδού Πραξιτέλους 184 ύψους 396.104 ευρώ, το οποίο παραμένει με πληθώρα κακοτεχνιών και ελλείψεων.
3)                 Την εισπραχθείσα από την Ασφαλιστική Εταιρεία αποζημίωση, ύψους 157.000 ευρώ για το κληροδότημα της οδού Νικήτα 11 και 11αμετά την καταστροφική πυρκαγιά.
4)                 Το εισπραχθέν δάνειο από την Marfin Τράπεζα, ύψους 160.000 ευρώ, για την πληρωμή ασφαλιστικών εισφορών και σήμερα ο Σύνδεσμος χρωστάει στο ΙΚΑ περίπου 500.000 ευρώ.
4α)     Το αποθεματικό, ύψους 200.496 ευρώ, προερχόμενο από τον Ο.Σ.Κ., για την απαλλοτρίωση του οικοπέδου της οδούΜαυρομιχάλη.
4β)     Την πώληση του μεριδίου του Πειραϊκού Συνδέσμου από το ακίνητο της οδού Νοταρά 70, συνιδιοκτησίας με το ΤΖΑΝΕΙΟ ορφανοτροφείο και το Χατζηκυριάκειο ίδρυμα (07-12-2009).
5)                 Τις διάφορες χορηγίες και δωρεές, όπως διαθήκη Σαλαπάτα, ύψους 135.294 ευρώ και την δωρεά του υιού του, ύψους 50.000 ευρώ. Κληροδότημα Δαμιανού Αδαμίδη, ύψους 17.000 ευρώ (2008).
6)                 Τα ποσά που εισπράχθηκαν από τα ενοίκια των ακινήτων του Συνδέσμου επί οκτώ (8) χρόνια και τα οποία ανέρχονται, σε μέσο ετήσιο ποσό, στο ύψος των 280.000 ευρώ. Συνολικά 2.601.400 ευρώ.
7)                 Τα ποσά που εισπράχθηκαν από εγγραφές και δίδακτρα σπουδαστών, ποσού 194.000 ευρώ / έτος, χωρίς να υπολογίζονται οι συνδρομές μελών (μαϊμού και μη).
8)                 Τα ποσά από μεταγραφές αθλητών και τον αέρα από τις ενοικιάσεις των καταστημάτων.
   Διατέθηκαν ια τους σκοπούς που εισπράχθηκαν; ΝΑΙ ή ΟΧΙ; Που πήγαν τα τεράστια αυτά ποσά κυρία Τσανάκη, και ο Πειραϊκός χρωστάει σήμερα ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ;
Ποιος έκανε καθήκοντα Ταμία στον Πειραϊκό αφού ο εκλεγμένος δεν ανέλαβε ποτέ, όπως ο ίδιος γραπτά καταγγέλλει;
   Εκλεχτήκατε Πρόεδρος για να πείτε την αλήθεια σε όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στον Σύνδεσμο από την διαχείριση των οικονομικών, την περιουσία του, ενημέρωση για το περιουσιολόγιο και την περιουσία που άφησε ο μακαρίτης Άγγελος Βογάσαρης, ως και τις εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις του Πειραϊκού.
   Η στάση σας στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση, να απαξιώνεται και να αφαιρείτε τον λόγο, σε όσους συναδέλφους εξέφρασαν ελεύθερα τις απόψεις τους επισημαίνοντας τα τεράστια προβλήματα του Συνδέσμου, δημιουργεί ερωτηματικά για τη συνέχιση τηςκαταστροφικής πορείας του.
   Γιατί δεν θέλετε να μάθουμε: α) ότι δεν υπήρχε Ταμίας στον Π.Σ. μετά την παραίτηση του εκλεγμένου; Β) Γιατί στην σύμβαση του δανείου με την Marfin Τράπεζα η προκάτοχός σας υπέγραψε ως Φερενίκη – Κωνσταντζά Τρουλινού του Παναγιώτη το γένος Παναγιώτη και Ελένης Δαφνοπούλου. Γ) Τι συνέβη με την υπόθεση Πηλαδάκη; Δ) Γιατί δεν αποκαταστάθηκαν τα κτίρια του Πειραϊκού Συνδέσμου. Που πήγαν τα χρήματα; Η συνομωσία της σιωπής πρέπει να χτυπηθεί.
   Κα Τσανάκη
   Περιμένω: α) να μου αποστείλετε την έκθεση των Ορκωτών Λογιστών που υπάρχει, β) να προβείτε σε Λογιστικό έλεγχο ολόκληρης της περασμένης οκταετίας γ) να μου απαντήσετε ιδιαιτέρως για τα ποσά του ΥΠΕΧΩΔΕ που πήγαν, αφού τα κτίρια δεν αποκαταστάθηκαν, δ) εάν υπάρχουν μυστικά κονδύλια, ποιος τα διαχειρίζεται, όπως και μυστικές δικαστικές υποθέσεις. Άλλως πως, υπάρχει κίνδυνος να εμπλακείτε εσείς και το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο του Πειραϊκού Συνδέσμου σε αστικές και Ποινικές ευθύνες της προκατόχου σας, η οποία σε δέκα έξι (16) επιστολές που έστειλε, περιέγραφε κάθε τόσο τηνεικονική πραγματικότητα και όχι τον πραγματικό εφιάλτη, που δημιουργήθηκε για τον Πειραϊκό Σύνδεσμο και τον οποίο έχετε καθήκον να αποκαλύψετε και να προσπαθήσουμε για την διάσωση του Π.Σ. και την αποφυγή της εκποίησης των περιουσιακών του στοιχείων.
mellon.gr
α
 
Top