Aπόπειρα απόδρασης του κρατούμενου για σειρά εγκληματικών πράξεων Παναγιώτη Βλαστού, με ελικόπτερο, από τις φυλακές Τρικάλων, έγινε το απογευμα, στις 4:45. Η απόπειρα απέτυχε.

Οι αστυνομικοί και οι φύλακες δέχθηκαν πυρά από το ελικόπτερο στα οποία ανταπέδωσαν με αποτέλεσμα να το εξαναγκάσουν να προσγειωθεί σε χώρο δίπλα από τις φυλακές.

Στο ελικόπτερο επέβαιναν 4 άτομα τα οποία και συνελήφθησαν. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης οι δύο (ένας έλληνας και ένας αλβανός) ήταν συνεργάτες του βαρυποινίτη και οι άλλοι δύο, ο πιλότος και ο μηχανικός του ελικοπτέρου που «λειτούργησαν ως όμηροι».

Πώς έγινε η απόπειρα απόδρασης του Βλαστού 

Ο βαρυποινίτης αρχίζει να ανεβαίνει την ανεμόσκάλα που ρίχνουν από το ελικόπτερο, η οποία όμως χτυπά στα συρματόσχοινα που έχουν απλωθεί πάνω από το προαύλιο, ακριβώς για να αποτρέπονται τέτοιες ενέργειες. 

Ο Βλαστός πέφτει στο προαύλιο και τραυματίζεται. Δεν πρόλαβε να μπει στο ελικόπτερο. 

Τώρα νοσηλεύεται με κατάγματα στο Νοσοκομείο Τρικάλων, όπου μεταφέρθηκε από τα ιατρεία των φυλακών κατω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. 

Ο Παναγιώτης Βλαστός έχει καταδικαστεί μεταξύ άλλων και για την υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, ενώ είχε προσπαθήσει χωρίς επιτυχία να αποδράσει και από τις φυλακές Κορυδαλλού το 2011, έχοντας κρατήσει τότε ομήρους και τρεις δεσμοφύλακες.

Είναι η τρίτη απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο μετά από τα εγχειρήματα των Βασίλη Παλαιοκώστα κι Αλκετ Ριζάι, το 2006 και το 2009 αντίστοιχα. 

Καραγκούνης: «Γνωρίζαμε ότι ετοίμαζαν απόδραση»

Ερευνες βρίσκονται, από το απόγευμα, σε εξέλιξη στις φυλακές Τρικάλων, προκειμένου να βρεθούν στοιχεία για το σχέδιο απόδρασης, που είχε οργανώσει ο Παναγιώτης Βλαστός και να εντοπιστούν πιθανοί συνεργοί του.

Οπως αποκάλυψε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Καραγκούνης μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM 99,5 «στη φυλακή ήταν γνωστό από νωρίς σήμερα ότι κάτι ετοιμαζόταν και οι φύλακες βρίσκονταν σε επιφυλακή – με αποτέλεσμα να αντιδράσουν αμέσως όταν ακούστηκε ο θόρυβος του ελικοπτέρου που προσέγγιζε τη φυλακή. Είχαμε την πληροφορία εδώ και δύο μήνες» συμπλήρωσε ο υφυπουργός. 


Συγχαρητήρια από Ρουπακιώτη και επίσκεψη στις φυλακές

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης με δήλωσή του, «συγχαίρει θερμά για την αποτροπή της απόδρασης τον διευθυντή της φυλακής, τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και τους εξωτερικούς φρουρούς οι οποίοι με κίνδυνο της ζωής τους εκτέλεσαν στο ακέραιο το καθήκον τους». Τη Δευτέρα ο υπουργός Δικαιοσύνης θα μεταβεί στις φυλακές Τρικάλων.
 
Top