Ένα έργο στον Πειραιά που θα αλλάξει το εμπόριο… διεθνώς

Το λιμάνι του Πειραιά θα μετεξελιχθεί σε κανονικό ευρωπαϊκό κόμβο, ειδικά σε ό,τι αφορά στις εισαγωγές από την Ασία
Αρχές Μαρτίου στο υπουργείο Ανάπτυξης θεωρούν ότι θα είναι σε θέση να εγκαινιάσουν τη λειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής που θα συνδέει το λιμάνι του Πειραιά με το εμπορευματικό κέντρο του Θριασείου κι από εκεί, με όλη την υπόλοιπη Ευρώπη.

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο ξεκίνησε πριν από ακριβώς 13 χρόνια, ακόμα βρίσκεται υπό …κατασκευή. Ο λόγος; «πολεμήθηκε» σφόδρα, από διάφορα συμφέροντα, τα οποία δεν ήθελαν επ ουδενί να προωθηθεί μια τέτοια σύνδεση. Γεγονός ωστόσο αποτελεί ότι αυτό το έργο θα αλλάξει τη φυσιογνωμία του λιμανιού του Πειραιά.

Κι αυτό γιατί θα μετεξελιχθεί σε κανονικό ευρωπαϊκό κόμβο, ειδικά σε ό,τι αφορά στις εισαγωγές από την Ασία. Ο λόγος; Θα αποφευχθεί ο περίπλους της Ευρώπης, αφού τα βαπόρια δεν θα χρειάζεται να φτάνουν στην Αμβέρσα ή το Άμστερνταμ για να ξεφορτώσουν τα εμπορεύματα τους.

Ο Πειραιάς θα δίνει πρόσβαση κατά πέντε μέρες νωρίτερα, διασφαλίζοντας έτσι ένα πολύ σημαντικό αβαντάζ. Αν όλα πάνε καλά, λοιπόν, σε λιγότερο από δύο μήνες, ο χάρτης των μεταφορών και του παγκόσμιου εμπορίου θα αλλάξει μορφή.
Πηγή
 
Top