Στον Πειραιά το πλοίο με κηπευτικά Ηράκλειου και Λασιθίου-Άφησαν έξω φορτηγά απο τα Χανιά


Νωρίς το πρωί κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά το πλοίο Festos Palace μεταφέροντας περίπου 100 φορτηγά με κηπευτικά απο την Μεσαρά και την Ιεράπετρα.

Το πλοίο έδεσε στην προβλήτα που δένουν τα κρουαζιερόπλοια ενώ στην περιοχή υπήρχαν και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις – άνευ λόγου όπως αποδείχθηκε – καθώς οι συνδικαλιστές της ΠΝΟ δεν προσπάθησαν να παρεμποδίσουν την εκφόρτωση αφού το πλήρωμα του πλοίου εργάστηκε για την μεταφορά των προιόντων και συνεχίζει την απεργία η οποία – προς το παρόν – ισχύει μέχρι τις 6 το πρωί της Τετάρτης.

Το φόρτωμα του πλοίου ξεκίνησε απο τις 7 το απόγευμα της Κυριακής κάτω απο την ισχυρή πίεση των παραγωγών.

Δεκάδες νταλίκες που είχαν συγκεντρωθεί στο λιμάνι του Ηρακλείου έμπαιναν σιγά-σιγά στο πλοίο, διαδικασία η οποία ουσιαστικά δεν σταμάτησε ακόμη και όταν έγιναν έρευνες για μια κακοήθης φάρσα για ύπαρξη βόμβας.

Στο λιμάνι του Ηρακλείου πήγαν και περίπου 15 νταλίκες με κηπευτικά απο τα Χανιά. Δυστυχώς – σύμφωνα με καταγγελίες – οι αγρότες απο Ηράκλειο και Λασίθι που ήταν στο λιμάνι δεν άφησαν ούτε ένα απο τα φορτηγά με κηπευτικά των Χανίων να μπούν στο πλοίο με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση με Χανιώτες αγρότες.

Πρόκειται για μια ενέργεια που κρίνεται επιεικώς ως απαράδεκτη η οποια προκάλεσε την δικαιολογημένη οργή των αγροτών απο τα Χανιά.

Πάντως θεωρείται πολύ δύσκολο να υπάρξει πλήρωμα άλλου πλοίου που να δεχθεί να εργαστεί στην διάρκεια της απεργίας, όπως έγινε χθες το βράδυ.

Οι ναυτεργάτες εμφανίζονται ανυποχώρητοι στο αίτημά τους για απόσυρση του πολυνομοσχεδίου και πληρωμή των δεδουλευμένων που τούς οφείλουν οι πλοιοκτήτριες εταιρίες.

Ο υπουργός Ναυτιλίας, που συναντήθηκε με τους ακτοπλόους την Κυριακή, σκοπεύει να επαναλάβει την πρόσκλησή του προς την ΠΝΟ για διάλογο τη Δευτέρα, καθώς την Κυριακή οι ναυτεργάτες αρνήθηκαν να προσέλθουν στη συνάντηση.

Οι ακτοπλόοι δεν απέρριψαν την προτροπή του υπουργού για έναρξη διαπραγματεύσεων με τους ναυτεργάτες για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ωστόσο επισήμαναν την δυσχερή οικονομική θέση τους.
Πηγή: flashnews.gr
 
Top