Οι σχολικοί φύλακες, βρίσκονται στα γυμνάσια και στα λύκεια 145 δήμων από το 2001 και πρώτοι από όλους μπαίνουν στην διαδικασία της κινητικότητας στο Δημόσιο, με ανοιχτό το ενδεχόμενο της ανεργίας.
          Ξεκίνησαν μέσω της διαδικασίας επιλογής του ΑΣΕΠ, όταν αυξάνονταν οι φθορές στις σχολικές εγκαταστάσεις, Οι σχολικοί φύλακες εργάζονται σε οκτάωρες βάρδιες και ο ρόλος τους είναι η επιτήρηση, η διαπίστωση και η μέριμνα για τη διατήρηση της καλής κατάστασης του σχολικού κτιρίου και των γύρω υπαίθριων κοινόχρηστων χώρων του από φθορές που μπορεί να προκύψουν από εξωσχολικά και μη εξωσχολικά άτομα, με στόχο τη διασφάλιση των κατάλληλων συνθηκών για την ομαλή λειτουργία του σχολείου. Σήμερα, απασχολούνται ως σχολικοί φύλακες 2.000 με 2.200 άτομα.

          Εμείς ως Ένωση Γονέων πιστεύουμε ότι ο ρόλος του σχολικού φύλακα είναι σημαντικός, διότι εκτός των παραπάνω καθηκόντων τους, στην πλειονότητά τους είναι άτομα πολύ οικεία στους μαθητές και με ιδιαίτερα καλές σχέσεις μαζί τους γεγονός το οποίο μας δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας τόσο ως γονείς όσο και ως πολίτες που σέβονται την δημόσια περιουσία και ζητούν ποιοτική δωρεάν δημόσια παιδεία. 

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
ΤΗΣ 2ΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
 
Top