Μέχρι και την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013 παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων για τους φορολογούμενους με ΑΦΜ που τελειώνει σε 1 και 2Τα πλήγματα που δέχονται μισθωτοί και συνταξιούχοι από τα φορολογικά μέτρα και το «ψαλίδισμα» των αποδοχών αποτυπώνονται στα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών. Εντυπωσιακά μικρά είναι τα...
δηλωθέντα εισοδήματα από ελεύθερους επαγγελματίες.

Τεράστια φορολογική αφαίμαξη των μισθωτών και συνταξιούχων παρά τις περικοπές στις αποδοχές τους αποκαλύπτουν τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών από την επεξεργασία των περσινών φορολογικών δηλώσεων που αφορούν τα εισοδήματα του 2011.
Στην αντίπερα όχθη οι ελεύθεροι επαγγελματίες δήλωσαν χαμηλότερα εισοδήματα και πλήρωσαν μειωμένους φόρους.
Από τον «χάρτη» της Εφορίας προκύπτει ότι 4.800.000 μισθωτοί και συνταξιούχοι επλήγησαν ανεπανόρθωτα από τη φορολογική καταιγίδα, είδαν τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται σημαντικά και ταυτόχρονα τη φορολογική τους επιβάρυνση να εκτοξεύεται στα ύψη.
Αν και υπέστησαν μείωση αποδοχών κατά 18% κατά μέσον όρο υποχρεώθηκαν να πληρώσουν αυξημένο κατά 52% φόρο εισοδήματος, με αποτέλεσμα το καθαρό τους εισόδημα να υποχωρήσει δραματικά.

 ΕΘΝΟΣ
 
Top