Απολύσεις κατά κύματα στους δημόσιους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις ετοιμάζει η κυβέρνηση, παράλληλα με το πρόγραμμα κινητικότητας στα υπουργεία.Σε μια προσπάθεια να αποφορτίσουν τις πιέσεις από τους δανειστές και εταίρους για νέα μέτρα, που ακόμη και αν ληφθούν είναι αμφίβολο ότι θα αποδώσουν, οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, με την τροπολογία που κατατέθηκε την Παρασκευή, θα καταργούν οργανισμούς και επιχειρήσεις χωρίς κοινοβουλευτική έγκριση.
Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών» με ωμό εκβιασμό οι εταίροι απαιτούν να γίνουν πράξη οι 4.000 απολύσεις μέσα στο 2013 και οι 11.000 απολύσεις μέσα στο 2014, αλλά και στο σύνολό του ο αριθμός των 25.000 προς διαθεσιμότητα υπαλλήλων να κλείσει εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί.
Η κυβέρνηση μετά το θερμό καλοκαίρι και έναν ακόμη πιο θερμό Σεπτέμβρη ήδη έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου να προλάβει τις προθεσμίες του Δεκεμβρίου.
Δεν είναι μόνο οι απολύσεις, μέσα στο επόμενο διάστημα των τεσσάρων μηνών ουσιαστικά θα πρέπει να βρεθούν ακόμη 12.5000 προς απόλυση υπάλληλοι.

Έτσι μόνη λύση είναι ο λεγόμενος και ξαφνικός θάνατος δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών με μαζικές εξόδους με απόλυση ή διαθεσιμότητα των υπαλλήλων.
 
Top