«Είμαστε ώριμοι, πανώριμοι, όχι για να κυβερνήσουμε εμείς, αλλά για να φέρουμε τον λαό στην εξουσία» τονίζει ο βετεράνος αγωνιστής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ,Μανώλης Γλέζος, μιλώντας στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ - ΜΠΕ, στο περιθώριο του ιδρυτικού συνεδρίου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


«Το έχουμε δηλώσει επανειλημμένως και το λέμε: "Δεν πάμε να κυβερνήσουμε εμείς, πάμε να φέρουμε το λαό στην εξουσία"» υπογραμμίζει.

-Kύριε Γλέζο στα 91 σας χρόνια στην πρώτη γραμμή… 

«Δεν έχει σημασία που είναι ο Μανώλης Γλέζος. Σημασία έχει ότι όλοι αυτοί οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες που τους βλέπετε εδώ, χτίζουν και δημιουργούν τη νέα Ελλάδα, την Ελλάδα του λαού, την Ελλάδα της εθνικής ανεξαρτησίας , την Ελλάδα της πραγματικής και άμεσης δημοκρατίας, την Ελλάδα της κοινωνικής δικαιοσύνης».

-Κύριε Γλέζο η Αριστερά είναι έτοιμη να κυβερνήσει; 

«Μα αυτό ακριβώς είπα προηγουμένως. Είμαστε ώριμοι, πανώριμοι, όχι για να κυβερνήσουμε εμείς, αλλά για να φέρουμε το λαό στην εξουσία. Το έχουμε δηλώσει επανειλημμένως και το λέμε: Δεν πάμε να κυβερνήσουμε εμείς, πάμε να φέρουμε το λαό στην εξουσία».

-Η Αριστερά μπορεί να διεκδικήσει την εξουσία ενωμένη; Βλέπουμε να υπάρχουν διαφωνίες. Μπορεί να υπάρξει συμπαράταξη όλων των δυνάμεων της Αριστεράς; 

«Ολη η Αριστερά μπαίνει μπροστά στις ευθύνες της και ο καθένας καλείται να ανταποκριθεί στο προσκλητήριο των καιρών».

-Πιστεύετε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη δυνατότητα να είναι το πρώτο κόμμα στις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν; 

«Το αποδεικνύει το συνέδριό του…».
http://www.zougla.gr/
 
Top