«Αποτελεί πρόκληση για το λαό η δημαγωγική καμπάνια των εφοπλιστών και της συγκυβέρνησης, που επιχειρεί να εμφανίσει τους εφοπλιστές ως δήθεν “δύναμη πατριωτισμού” -όπως τους αποκάλεσε ο Α. Σαμαράς- που θα συμβάλλουν οικειοθελώς στα φορολογικά έσοδα του κράτους», επισημαίνει το ΚΚΕ με σχόλιό του για την...
συνάντηση του πρωθυπουργού με τους εφοπλιστές.

«Το αστικό κράτος και οι εκάστοτε κυβερνήσεις έχουν φροντίσει να κατοχυρώσουν στο Σύνταγμα προκλητικά προνόμια, φοροαπαλλαγές και κρατικές ενισχύσεις των εφοπλιστών. Είναι το ίδιο αστικό κράτος και οι ίδιες κυβερνήσεις που ματώνουν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα μέσα από την αυξανόμενη φοροληστεία, τα χαράτσια, τις δραματικές μειώσεις μισθών, συντάξεων και των κοινωνικών παροχών» αναφέρει το ΚΚΕ.

Προσθέτει ότι «είναι χαρακτηριστικό ότι το πολυνομοσχέδιο-έκτρωμα που ψηφίστηκε προχτές από τη μια σαρώνει λαϊκά δικαιώματα και στέλνει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους και την ίδια στιγμή παρέχει νέες φοροαπαλλαγές στις εφοπλιστικές εταιρείες».

«Η κατάργησή των προνομίων του εφοπλιστικού και άλλων μερίδων του κεφαλαίου, η ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής προϋποθέτει ρήξη με τα μονοπώλια, την εξουσία τους και τα κόμματα που την υπηρετούν», καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

Πηγή:  enet.gr
 
Top