Ανοχύρωτο κάστρο οι φυλακές Κορυδαλλού, Μόνο οι 7 από τις 20 σκοπιές έχουν ... σκοπούς
Η οικτρή κατάσταση στις φυλακές Κορυδαλλού ξεπερνά οποιοδήποτε δραματικό προηγούμενο έχει καταγραφεί στα ιστορικά χρονικά της λειτουργίας του ως σωφρονιστικό κατάστημα.
Χθες η εξωτερική φρουρά εξέδωσε μια ανακοίνωση, στην οποία περιγράφεται μεν, δεν δραματοποιείται όμως ούτε αποτυπώνεται ανάγλυφα η τραγική από κάθε άποψη πραγματικότητα. Μετά από μια πρώτη ανασκόπηση δεδομένων από το bloko.gr, διαπιστώνεται ότι ο Κορυδαλλός αποτελεί ένα
εν δυνάμει άθυρμα στα χέρια οποιουδήποτε θελήσει να τον εκπορθήσει. Από τα μέσα ή από τα έξω. 
Κι επειδή έχουμε βαρεθεί την εκ των υστέρων αποτίμηση κι απολογισμό μιας τραγωδίας, σπεύδουμε να κοινοποιήσουμε αυτά ακριβώς που διαπιστώσαμε, ώστε από εδώ και σήμερα, να στερείτε ο οποιοσδήποτε οποιουδήποτε άλλοθι ή δικαιολογίας.
Στη δικαστική φυλακή Κορυδαλλού, στις ανδρικές πτέρυγες, υπάρχουν 9 σκοπιές. Από αυτές έχουν σκοπό οι 4,5,6, και 7. Οι υπόλοιπες υποκαθιστούν ρόλο κέλυφους για σκιάχτρα.
Στις γυναικείες φυλακές υπάρχουν 4 σκοπιές από τις οποίες σκοπό έχει μόνο η 2.
Στο ψυχιατρείο αναλογούν 5 σκοπιές. Από αυτές μέχρι προχθές είχε φρουρό η 3. Απο χθες προστέθηκε ακόμη ένας στην 4.
Σκοποί διατίθενται επίσης στο τμήμα της εξωτερικής φρουράς που βρίσκεται δίπλα από την πύλη των ανδρικών φυλακών καθώς και στο πάρκινγκ. Όταν όμως προκύπτουν αυξημένες ανάγκες φύλαξης κρατουμένων που έχουν μεταχθεί σε νοσοκομεία, τότε χρέη σκοπού του τμήματος εκτελεί ο ... αξιωματικός υπηρεσίας που εν ολίγοις κι εν πολλοίς, έχει την ευθύνη φύλαξης- επιτήρησης των εξωτερικών κι εσωτερικών χώρων του τμήματος, των όπλων και των πυρομαχικών που υπάρχουν μέσα σ' αυτό και παράλληλα να επιτελέσει και τ' άλλα όποια συμβατικά καθήκοντα. Και συνήθως, αξιωμα΄τικός υπηρεσίας τοποθετείται μια γυναίκα, η οποία για το φόβο των Ιουδαίων, έχει καλού κακού ένα αυτόματο δίπλα της.
Τελικά, ίσως ο Θεός της Ελλάδας να είναι φιλεύσπλαχνος και ελεήμων...
 
Top