osfp-pao-570
Πόνεσαν τα μάτια μας στο «αιώνιο» ντέρμπι, το οποίο από άποψη θεάματος έχει πάρει την κατιούσα από πέρσι και αυτό που βλέπουμε είναι καταστροφή του παιχνιδιού του αντιπάλου, παρά παραγωγή και δημιουργία. Ο Ολυμπιακός που είχε το ντεσαβαντάζ του -2, με τη νίκη του μπήκε στο κόλπο της πρωτιάς, ενώ οι φιλοξενούμενοι σε παιχνίδι που δεν ξεπέρασαν τους 45 πόντους δε μπορούν να έχουν τρομερές απαιτήσεις.
Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες δεν απέδωσαν μπάσκετ υψηλού επιπέδου, άλλωστε δεν αναμενόταν κάτι τέτοιο, και εναλλάσσονταν στο σκορ με τον Ολυμπιακό να αποκτά στα μέσα της δεύτερης περιόδου μια διαφορά 8 πόντων (22-14) αλλά ο Παναθηναϊκός την κάλυψε εύκολα και προσπέρασε με 23-22. Το ημίχρονο έκλεισε με τους ερυθρόλευκους μπροστά με 29-27. Χαρακτηριστικά του πρώτου ημιχρόνου τα 11 επιθετικά των φιλοξενούμενων, με το Μαυροκεφαλίδη να έχει τη μερίδα του λέοντος, η αστοχία στα σουτ από τους πράσινους και το πολύ καλό ποσοστό στα τρίποντα για τους γηπεδούχους, που είχαν 5/10.
Στο 3ο δεκάλεπτο γίναμε μάρτυρες ενός αντι-μπάσκετ, αφού οι δύο ομάδες δεν έβγαλαν φάσεις και από τον Ολυμπιακό σκόραρε μόνο ο Πρίντεζης, ενώ οι φιλοξενούμενοι αδυνατούσαν να σκοράρουν από τα 6,75 και να βγάλουν καλάθια από τη ρακέτα. Αξιοσημείωτο ότι σε 7 λεπτά σημειώθηκαν μόλις 11 πόντοι, με τις δύο ομάδες να έχουν ένα σερί 9 επιθέσεων χωρίς καλάθι. Ο Ολυμπιακός ήταν κατά τι καλύτερος και το δεκάλεπτο έκλεισε με τους γηπεδούχους στο +6 (44-36), με το επιμέρους σκορ να είναι 15-9, αποδεικνύοντας το πολύ κακό μπάσκετ και την τρομερή δυστοκία των «αιωνίων».
Στο 4ο δεκάλεπτο το σκηνικό δεν άλλαξε και έτσι φτάσαμε στο τελευταίο 5λεπτο με το σκορ στο 46-43 και μόλις 9 συνολικά πόντους, με πολλές καλές άμυνες και μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού καλές επιθέσεις. Οι 5 πόντοι του Σλούκα έστειλα τη διαφορά στους 8 στα 3 λεπτά από το τέλος και το τρίποντο του Πέτγουεϊ προσυπέγραψαν τη νίκη με 55-45 στο χειρότερο ντέρμπι της νέας χιλιετίας με διαφορά.
Πλέον, αν οι δύο ομάδες πάνε αήττητες ως τον επόμενο γύρο, η πρωτιά θα παιχτεί στο ΟΑΚΑ. Το σίγουρο είναι ότι και οι δύο χρειάζονται τρομακτική βελτίωση και να αλλάξουν πλάνο στα μεταξύ τους παιχνίδια.
koolnews.gr
 
Top