Από μια πρωτοφανή και απαράδεκτη αμέλεια της δημοτικής αρχής του κ. ΛΟΥΚΑ ΤΖΑΝΗ  αλλάζει την τελευταία στιγμή ο τόπος διεξαγωγής της πρεμιέρας του Φάρου στη Γ' εθνική. 
Έτσι λοιπόν, η ομάδα δεν θα αγωνιστεί στο κλειστό της ιχθυόσκαλας, αλλά αυτέ καν σε γήπεδο εντός του ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ, θα αγωνιστεί στο…… ΠΕΡΑΜΑ(πρόνοια)!!!
Ας τα πάρουμε τα πράγματα όμως από την αρχή,
εδώ και αρκετό καιρό η δημοτική αρχή είχε ενημερωθεί από την περιφέρεια Αττικής ότι για να πάρει άδεια το κλειστό της ιχθυόσκαλας πρέπει να αναβαθμιστεί το σύστημα πυρασφάλειας του γηπέδου .Όπως καταλαβαίνεται αυτό δεν έγινε ποτέ, με αποτέλεσμα ο φάρος να πάει στο Πέραμα, σε ένα γήπεδο σαφώς χειρότερο από ότι η φυσική του έδρα και όχι μόνο αυτό, αλλά σε μια μέρα χαράς και γιορτής για τον αθλητισμό του Κερατσινίου η ομάδα είναι αναγκασμένη να παίξει εκτός δήμου!!!
Τα ερωτήματα είναι πολλά προς τον δήμαρχο της πόλης:
Γιατί τέτοια αμέλεια;
Που είναι η υπευθυνότητα;
Ποιος ασχολείται με τα ζητήματα αθλητισμού στον Δήμο;
Είναι ντροπή μια σημαδιακή ημέρα γιορτής για το Κερατσίνι να πραγματοποιείται εκτός ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ! 
Δεν χρειάζεται να υπενθυμίσουμε ότι ο δήμαρχος ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ  κ. Λουκάς Τζανής είναι ΤΥΠΙΚΑ πρόεδρος στον ΦΑΡΟ, μιλάμε δηλαδή για εντελώς παράλογα και απίστευτα πράγματα!! Επίσης πρόβλημα θα έχει και ο Εθνικός Πειραιά ο οποίος δεν μπορεί επίσης να αγωνιστεί στο κλειστό της ιχθυόσκαλας!
Παρόλα αυτά εμείς πρέπει και θα στηρίξουμε την μοναδική ομάδα μπάσκετ του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας που αγωνίζεται στη Γ Εθνική ώστε να κάνει ποδαρικό με το δεξί.
Η Ώρα έναρξης του παιχνιδιού είναι στις 4:00 το μεσημέρι με γενική-συμβολική είσοδο 3 ευρώ.
 
Top