Η ελληνική Πολεμική Αεροπορία δεν εμπλέκεται σε αερομαχίες λόγω οικονομικής κρίσης υποστηρίζει σε δημοσίευμα της η τουρκική εφημερίδα Habertürk.

Οι Έλληνες δεν παραβιάζουν τον εναέριο χώρο μας γιατί δεν...
έχουν χρήματα, υποστηρίζει η τουρκική εφημερίδα Habertürk.

Η τουρκική εφημερίδα Habertürk ισχυρίζεται πως η ελληνική Πολεμική Αεροπορία δεν μπορεί να κάνει αερομαχίες στο Αιγαίο λόγω οικονομικής κρίσης και επικαλείται στρατιωτικά στοιχεία.

Ο τίτλος του δημοσιεύματος είναι ενδεικτικός: "Ο Έλληνας δεν μπορεί να κάνει αερομαχίες καθώς μια απογείωση κοστίζει 10.000 ευρώ".

Τον ισχυρισμό της αυτό τον στηρίζει στο γεγονός ότι στην ιστοσελίδα της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας δεν υπάρχει από την 1η Ιουλίου καμία αναφορά για παραβίαση από ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη.

"Στην ιστοσελίδα της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας από την 1η Ιουλίου δεν υπάρχει καμία αναφορά για παραβίαση εναέριου χώρου", αναφέρει χαρακτηριστικά η Habertürk.

Μάλιστα, επικαλείται και στρατιωτική πηγή σύμφωνα με την οποία "η Ελλάδα έκοψε "μαχαίρι" τις παραβιάσεις λόγω των επιπτώσεων από την οικονομική κρίση".

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα κάθε απογείωση F-16 κοστίζει 10.000 ευρώ και κάθε Μιράζ 11.000 ευρώ ενώ υπολογίζει ότι το συνολικό κόστος από τις αερομαχίες σε 20 εκατ. δολάρια και σχολιάζει πως "τώρα αυτά τα χρήματα φαίνεται πως δεν υπάρχουν".

Πηγή:  news247.gr
 
Top